Ρούτε: Πολύ σοβαρές οι αναφορές για πυραύλους που έπληξαν την Πολωνία

 Ρούτε: Πολύ σοβαρές οι αναφορές για πυραύλους που έπληξαν την Πολωνία

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι οι αναφορές για πυραύλους που έπληξαν την Πολωνία είναι “σοβαρές” και καθιστούν πολύ σημαντικό να καθοριστεί τι συνέβη.

“Σοβαρές αναφορές για πυραύλους που έπληξαν την Πολωνία και προκάλεσαν θύματα. Είμαστε σε στενή επαφή με την Πολωνία και τους άλλους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ. Είναι σημαντικό τώρα να καθοριστεί τι συνέβη ακριβώς”, έγραψε ο Ρούτε σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Γερμανία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Πολωνία και είναι σε επαφή με τη Βαρσοβία και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ έπειτα από μια έκρηξη σε χωριό της ανατολικής Πολωνίας από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

“Οι σκέψεις μου είναι στην Πολωνία, τη στενή μας σύμμαχο και γείτονα”, έγραψε στο Twitter η Μπέρμποκ.

Η κυβέρνηση του Καναδά έχει ενημερωθεί σχετικά με την έκρηξη που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία και για το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ερευνούν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η έκρηξη προκλήθηκε από “αδέσποτους” πυραύλους της Ρωσίας.

“Παρακολουθούμε την κατάσταση και βρισκόμαστε σε επαφή με την Πολωνία και άλλους εταίρους μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα