ΗΠΑ: Ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία ήταν ουκρανικός – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

 ΗΠΑ: Ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία ήταν ουκρανικός – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Με βάση τα πρώτα στοιχεία ο πύραυλος ο οποίος έπληξε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι ήταν αντιαεροπορικός κι εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την κατάρριψη ρωσικού εισερχόμενου πυραύλου, ανέφερε μέσω Twitter ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press. Το πρακτορείο επικαλείται μάλιστα αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΡΙΛΕΡ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, που δεν κατονομάζει τις πηγές του, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους ηγέτες με τους οποίους συζήτησε νωρίτερα σήμερα πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε στο χωριό Σεβόντοφ της νοτιοανατολικής Πολωνίας ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τζο Μπάιντεν, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο NATO διενεργούν έρευνα για την έκρηξη στην Πολωνία χθες Τρίτη (15/11) που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ωστόσο οι αρχικές πληροφορίες υποδεικνύουν πως μπορεί να μην οφειλόταν σε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία.

Ο κ. Μπάιντεν έκανε τη δήλωση αυτή μετά την έκτακτη συνεδρίαση των ηγετών της G7, της ΕΕ και άλλων κρατών στο Μπαλί της Ινδονησίας για να συζητηθούν οι εκρήξεις που η Πολωνία υποστήριξε πως οφείλονταν σε πυραύλους ρωσικής κατασκευής.

Σχετικά Άρθρα