Κάτι τρέχει με τον Νίκο (Ανδρουλάκη)…

 Κάτι τρέχει με τον Νίκο (Ανδρουλάκη)…

Εμφανής ήταν, ακόμα και για αρχάριους της πολιτικής επικοινωνίας, η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ -στην συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel, και στους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη- να αποφύγει τις επιθετικές αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όσα έχουν ειπωθεί από τον ίδιο και κορυφαία στελέχη του κόμματός του, ό,τι, δηλαδή, “ο πρωθυπουργός τον παρακολουθούσε”, ή για “παρακράτος με εντολή Μητσοτάκη”, απουσίαζαν, ακόμα και η ένταση και το ύφος της ρητορικής του προηγούμενου διαστήματος δεν είχαν θέση στον οξύ αλλά συγκρατημένο λόγο του.

Οι προσεκτικότεροι, μάλιστα, διαπίστωσαν πως για το σκάνδαλο, θύμα του οποίου υπήρξε και ο ίδιος, υφήρπε μια διάθεση να αποδωθούν πρωτίστως οι ευθύνες στο σύστημα υπό τον πρωθυπουργό, αφήνοντας περιθώρια να εννοηθεί πως μπορεί τελικά να μην γνώριζε ο ίδιος. Ακόμα και όταν η Ράνια Τζίμα τον ρώτησε για τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για “ομάδα (διακυβέρνησης) Μητσοτάκη” και “ομάδα Τσίπρα”, σε μία προσπάθεια εξομοίωσης(;).

Χωρίς διάθεση να αδικήσει κανείς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς εάν διαμορφώνεται πλαίσιο υπαναχώρησης από τους υψηλούς τόνους του προηγούμενου διαστήματος, κάτι που ίσως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει, τελικά, η δέσμευσή του “όχι σε συνεργασία με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη”. Προς επίρρωση, δε, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι ο ίδιος θα κινηθεί αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές με πρόταση διακυβέρνησης και πρόγραμμα σύγκλισης, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει πως εφόσον η Ν.Δ είναι πρώτο κόμμα και ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση, η συνεργασία (προφανώς μετά τις δεύτερες κάλπες) είναι εφικτή.

Άλλωστε, ακόμα και για το ν/σ για τις παρακολουθήσεις και την ΕΥΠ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν εξαιρετικά ήπιος. Το παρουσίασε ως δικαίωσή του και εξέφρασε ένσταση κυρίως ως προς την τριετία που πρέπει να παρέλθει για να ενημερωθεί το θύμα υποκλοπών για λόγους εθνικής ασφάλειας. Με βάση αυτή τη διάταξη, άλλωστε, ο ίδιος θα ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους παρακολουθήθηκε, το …2024, αφού, δηλαδή, θα έχουν διεξαχθεί οι εκλογές και θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

Θα ανέμενε κανείς, ακόμα και μόνο γι αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης να απορρίψει το ν/σ της κυβέρνησης, αφού ισοδυναμεί με ειρωνεία που στρέφεται προς τον ίδιο. Οι αιδήμονες παρατηρητές των δηλώσεων του, λοιπόν, επιμένουν πώς κάτι έχει αλλάξει στο ύφος και την εκφορά του λόγου του σχετικά με τις υποκλοπές. Γιατί άραγε;

Δεν φαίνεται, τέλος, να τον εξοργίζει ούτε καν το γεγονός πώς στις κάλπες θα φτάσει υπό την σκιά ότι υπήρξε ύποπτος για αντεθνική δράση, ως δυνάμει, δηλαδή, “εθνικά επικίνδυνος”…

Σχετικά Άρθρα