Σακελλαροπούλου:”Έχω τοποθετηθεί για τις παρακολουθήσεις” – Η απάντηση στις δημοσιογραφικές ενώσεις

 Σακελλαροπούλου:”Έχω τοποθετηθεί για τις παρακολουθήσεις” – Η απάντηση στις δημοσιογραφικές ενώσεις

Με μια λιτή απάντηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τοποθετείται στην κοινή επιστολή της ΠΟΕΣΥ και των Δημοσιογραφικών Ενώσεων για την υπόθεση των υποκλοπών.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει ότι για το θέμα των παρακολουθήσεων έχει τοποθετηθεί επί της αρχής και με σαφήνεια στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα αρμοδιοδιοτήτων της και η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Επιστολή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Οι ΠΟΕΣΥ και οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις ζήτησαν την παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζοντας  τον προβληματισμό αλλά και την έντονη ανησυχία τους για την αναφορά και δημοσιογράφων σε λίστες προσώπων των οποίων υποκλέπτονται οι επικοινωνίες.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Συντακτών Σας ζητούν, με τον θεσμικό Σας ρόλο και το προσωπικό Σας κύρος, να παρέμβετε, προκειμένου όλοι οι φορείς να συνειδητοποιήσουν ότι η ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση των όποιων ευθυνών πρέπει να καταστούν άμεση προτεραιότητα, για να μην υπάρχει καμία σκιά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της λειτουργίας τους.

Δεν μπορούμε, να επιτρέψουμε να τελούν οι δημοσιογράφοι και κατ’ επέκταση η Ενημέρωση, σε ομηρία φημών και σκοτεινών πρακτικών», σημείωναν στην επιστολή τους προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.