Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην ΝΑΤΟϊκή Πολωνία – Πληροφορίες για δύο νεκρούς

 Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην ΝΑΤΟϊκή Πολωνία – Πληροφορίες για δύο νεκρούς

Η Ρωσία έπληξε με δύο πυραύλους ένα χωριό της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως καταγγέλλει η Βαρσοβία. Από το χτύπημα είναι νεκροί δύο άνθρωποι και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πύραυλοι ήταν «αδέσποτοι» από τους απανωτούς βομβαρδισμούς της Ρωσίας σήμερα (15.11.2022) στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις.

Οι πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Przewodów της Πολωνίας, πετυχαίνοντας εγκαταστάσεις σιτηρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία, η εισαγγελία και ο στρατός βρίσκονται ήδη στο σημείο και ερευνούν αν οι πύραυλοι έπεσαν σε έδαφος της ΝΑΤΟϊκής χώρας.

Ορισμένοι αναλυτές υποστήριξαν ότι ο στόχος των πυραύλων μπορεί να ήταν η Λβιβ, μια ουκρανική πόλη περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Przewodów, η οποία ήδη έχει πληγεί σήμερα από ρωσικά χτυπήματα, όπως και το Κίεβο και το Χάρκοβο.

Ο χάρτης με το φερόμενο σημείο της επίθεσης κυκλοφορεί στα social media

Σύμφωνα με το βρετανικό Express, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν οι πύραυλοι προσγειώθηκαν σε πολωνικό έδαφος, δηλαδή σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος, αφού η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και στο έδαφός της υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε «κατεπειγόντως» την Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου για Υποθέσεις Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μύλλερ, με τοπικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι πιθανότατα οφείλεται στο ενδεχόμενο ρωσικό χτύπημα.

Σχετικά Άρθρα