Πήραν το προβάδισμα Κεφαλογιάννη και Δένδιας…

 Πήραν το προβάδισμα Κεφαλογιάννη και Δένδιας…

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÓÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÄÇÌÏÓÉÁÓ ÔÁÎÇÓ ÊÁÉ ÐÏÓÔÁÓÉÁÓ ÔÏÕ ÐÏËÉÔÇ ÍÉÊÏÕ ÄÅÍÄÉÁ ÌÅ ÔÇÍ ÕÐÏÕÑÃÏ ÔÏÕÑÉÓÌÏÕ ÏËÃÁ ÊÅÖÁËÏÃÉÁÍÍÇ (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Πολύ καιρό πριν, κι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εθεωρείτο “ανίκητος” και πανίσχυρος και πως οι επόμενες εκλογές θα οδηγούσαν σε άνετη αυτοδυναμία, στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, οι φιλόδοξοι και οι μικρές “αυλές” τους φλυαρούσαν (ασκόπως) με σενάρια για την εποχή μετά τον πρωθυπουργό.

Τότε, στο τραπέζι έπεφταν ονόματα, όπως του Βασίλη Κικίλια, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της Νίκης Κεραμέως, του Κώστα Καραμανλή και άλλων. Ακόμα και οι…νηστικοί, καρβέλια ονειρεύονταν.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει αλλάξει άρδην την κατάσταση. Αφενός, γιατί η αυτοδυναμία μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι -το αντίθετο-, αφετέρου, διότι η ανάγκη που μπορεί να προκύψει για κυβέρνηση συνεργασίας (εάν, φυσικά, είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ) ίσως θέσεις εκτός παιχνιδιού τον πρωθυπουργό.

Υπό το φως αυτών των νέων δεδομένων, δύο (και ΜΟΝΟ δύο) είναι πιά τα πρόσωπα που μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ανασύνταξης της Ν.Δ και πιθανής συμμετοχής της σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Κρατήστε τα ονόματα: Νίκος Δένδιας και Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο πρώτος, παρότι φάνηκε να αποδέχεται τις προθέσεις του πρωθυπουργού να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και, όπως λένε ορισμένοι, επλήγη, παραμένει ενεργός και στην κατάλληλη ώρα θα παρουσιαστεί ως εγγυητής της κομματικής επιβίωσης. Η δεύτερη, παρότι δεν έχει συμπάθειες στον στενό πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκτά ταχύτατα μεγάλο βαθμό αξιοπιστίας με τις παρεμβάσεις της, τόσο για το θέμα των υποκλοπών και την ανάγκη θεσμικής απάντησης, όσο και σε θέματα με κοινωνικό αποτύπωμα.

Και οι δύο έχουν κοινούς ισχυρούς φίλους, η δεύτερη, όμως, φαίνεται να αποκτά προβάδισμα στο εσωτερικό του κόμματος. Αλλά και ο πρώτος έχει σωστά τοποθετηθεί ως προς τα εθνικά θέματα, έχει εισπράξει πολιτικά και επικοινωνιακά οφέλη, ενώ βρίσκει εύκολα ανοικτές θύρες. Στο ΠΑΣΟΚ, δε, και οι δύο θεωρούνται μετριοπαθείς και εύκολα θα μπορούσε να τους δεχθεί, όχι μόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά, ίσως, και η κεντροαριστερή πτέρυγα. Υπό προϋποθέσεις πάντοτε.

Σχετικά Άρθρα