“Δεν μασάμε” έναντι ποίου;

 “Δεν μασάμε” έναντι ποίου;

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο την εκλογή νέου γραμματέα. Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τελικά, απαιτήθηκε σχεδόν ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού στην Π.Ε της Ν.Δ για να απαντήσει για ένα θέμα, το οποίο -πάντοτε σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα- δεν ενδιαφέρει τους πολίτες και κατατάσσεται χαμηλά στην σχετική ιεράρχηση των δημοσκοπήσεων. Εκ πρώτης ανάγνωσης, αντιφατικό, και εύλογα τα ερωτήματα και οι απορίες.

Όπως εύστοχη είναι και η παρατήρηση της φιλοκυβερνητικής “Καθημερινής” ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “σκάβει προεκλογικά αναχώματα”. Αναχώματα, όμως, σε τι; Στην καταιγίδα των αποκαλύψεων, η τελευταία εκ των οποίων συνδέει το Pretador με την ΕΥΠ και απειλεί -εφόσον επιβεβαιωθεί- να διαψεύσει ηχηρά όσα (δεσμευτικά) έχει δηλώσει η κυβέρνηση; Ή στους “εκβιασμούς” που, όπως δηλώνει, δέχεται με σκοπό να συρθεί στις εκλογές και να καταστεί υποχείριο των “συμφερόντων”;

Όταν, όμως, έχεις καταγγείλλει ότι εκβιάζεσαι (αλλά …δεν προσφέρεσαι), οφείλεις να κατονομάσεις τα “εξωθεσμικά κέντρα” που σε εκβιάζουν.Όπως και εκείνους τους ιδιώτες (επιχειρηματίες) που ζημιώθηκαν από την διακυβέρνησή σου και τώρα σε απειλούν. Διότι, ακόμα και ο τελευταίος πολίτης που παρακολουθεί στοιχειωδώς την επικαιρότητα αντιλαμβάνεται πως το επιχείρημα του “εκβιασμού” εισήλθε στο κυβερνητικό αφήγημα περί υποκλοπών μόνο μετά από εκείνο το πέναλντι στη Λεωφόρο και τις δηλώσεις/ανακοινώσεις των κυρίων Βρέντζου και Μαρινάκη.

Είναι, λοιπόν, ο μεγαλοεφοπλιστής, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και μεγάλου ομίλου μίντια το πρόσωπο που -κατά την ρήση του πρωθυπουργού- τον “εκβιάζει”; Είναι και άλλοι, ώστε να συγκροτούν “εξωθεσμικό κέντρο”; Διότι, εν τέλει, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης “δεν μασάει”, θα ανέμενε κανείς να κατονομάσει αυτά τα σκοτεινά κέντρα, τον ενορχηστρωτή του “εκβιασμού” και το αντικείμενό του.

Κι αυτό, ίσως θα έπρεπε να το ζητήσουν πρώτοι οι βουλευτές της Ν.Δ που χειροκροτούσαν με πάθος, χθες, στο άκουσμα της πρωθυπουργικής επίθεσης στους “εκβιαστές”. Όπως, για παράδειγμα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Νόνη Δούνια, και άλλοι/άλλες που εκλέγονται στον Πειραιά, ή φιλοξενούνται συχνά πυκνά στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει.

Σχετικά Άρθρα