Χαλάνδρι: “Αν βγει έξω οι μέρες μας είναι μετρημένες “- Μεγάλη ένταση στη δίκη της εικαστικού που πυροβόλησε τον γιατρό

 Χαλάνδρι: “Αν βγει έξω οι μέρες μας είναι μετρημένες “- Μεγάλη ένταση στη δίκη της εικαστικού που πυροβόλησε τον γιατρό

«Δώστε σε μένα και την οικογένεια μου μια παράταση ζωής, αν βγει έξω οι μέρες μας είναι μετρημένες».

Με την έκκληση αυτή απευθύνθηκε στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο γιατρός που δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι αναφερόμενος στην πρώην σύντροφο του που κάθεται στο εδώλιο.

Ο μάρτυρας, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα την κατάθεση του, μιλώντας για την 50χρονη εικαστικό περιέγραψε «ένα άτομο εριστικό, βίαιο» ενώ κατέγραψε και σειρά βίαιων περιστατικών που προηγήθηκαν της αιματηρής επίθεσης που δέχτηκε μπροστά στα μάτια της κόρης τους.

«Έχει επιτεθεί στη σύζυγο μου. Έκανε φθορές στο αυτοκίνητο μου στην πυλωτή και όταν πήγε η σύζυγός μου να δει τη ζημιά, την περίμενε κρυμμένη και της επιτέθηκε και πήγαμε στο νοσοκομείο. Άλλη φορά της επιτέθηκε μπροστά στο παιδί και άρχισε να της χτυπάει το κεφάλι στο δάπεδο και την γλίτωσαν δυο ένοικοι της πολυκατοικίας που άκουσαν τις φωνές» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως η κατηγορούμενη δεν έδειξε καμία μεταμέλεια μετά την πράξη της καθώς, όπως ανέφερε, του έστειλε ένα «υβριστικό μήνυμα» ενώ βρισκόταν σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

«Μου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της που είμαι ακόμα ζωντανός. Μου έγραφε «βόθρε» και κάτι τέτοια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση της εικαστικού : «Είστε μεροληπτικοί έως ρατσιστές μαζί μου!»

Η 50χρονη κατηγορούμενη, η οποία επέλεξε να μην έχει συνήγορο υπεράσπισης, αντέδρασε όταν από την έδρα είπαν στο μάρτυρα να μην απαντήσει σε άσχετες με την υπόθεση ερωτήσεις της.

«Είστε μεροληπτικοί έως ρατσιστές μαζί μου!» είπε η 50χρονη απευθυνόμενη στους δικαστές και απειλώντας ότι θα αποχωρήσει συνέχισε φωνάζοντας: «Μιλάμε για 15 έτη βασανιστηρίων! Ο κύριος είναι ο βιαστής μου! Το φερόμενο θύμα, αλλά πραγματικός ένοχος!».

Στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πυλωτή του σπιτιού τους την ημέρα της επίθεσης αναφέρθηκε και η σύζυγος του γιατρού με την οποία μεγαλώνει η κόρη της κατηγορούμενης από το 2015.

«Το έχω σαν παιδί μου, είναι παιδί του συζύγου μου. Μεγαλώνει με αγάπη μαζί μας» είπε η μάρτυρας με την κατηγορούμενη εξοργισμένη να φωνάζει: «Τι ξέρει αυτή; Ρωτάτε λάθος άτομα!».

Η μάρτυρας, η οποία έχει δεχθεί και η ίδια επίθεση στο παρελθόν, περιέγραψε ότι το παιδί ήταν εκείνο που ουρλιάζοντας εκείνη την ημέρα της ζήτησε να κατέβει από το διαμέρισμά τους.

«Η κατηγορούμενη χτυπούσε τον σύζυγο μου τη στιγμή που κατέβηκα. Πάλευαν. Ήμουν σε σοκ. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Είχε αίματα, ήταν χάλια» είπε η γυναίκα κλαίγοντας και συμπλήρωσε πως η μικρή «ήταν μπροστά». «Η κατηγορούμενη της έλεγε να πάει μαζί της και το παιδί απαντούσε «εσύ προσπαθείς να σκοτώσεις τον πατέρα μου». Το παιδί δεν πήγε κοντά της» κατέθεσε και στη συνέχεια ανέφερε πως η μικρή στο παρελθόν της έχει εκμυστηρευτεί ότι η κατηγορούμενη «της είχε βάλει όπλο στο κεφάλι και της είχε πει ότι «με αυτό θα σκοτώσω τον πατέρα σου»».

«Γιατί κρατάτε την κόρη μου; Γιατί μου πήραν τη μέριμνα;» ήταν η ερώτηση της κατηγορούμενης με την μάρτυρα να απαντά: «Δεν μίλαγες με αγάπη, ήσουν βίαιη! Είχα ακούσει πολλές φορές η ίδια, επίσης το παιδί δεν ήθελε να σου μιλήσει».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας γείτονας, γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς και το παιδί μα φωνάζει: «τι κανείς, σκοτώνεις το μπαμπά μου». «Άκουσα και το θύμα να φωνάζει «τι κανείς τώρα!». Το θύμα ήταν αιμόφυρτο. Είχε αισθήσεις. Βγήκα έξω να δω που ήταν η κατηγορούμενη. Ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Επέστρεψα να δώσω τις πρώτες βοήθειες» περιέγραψε ο μάρτυρας με την κατηγορούμενη να αμφισβητεί όχι μόνο την κατάθεση του αλλά και την ιδιότητα του λέγοντας πως τον θυμάται «ως προσωπική ασφάλεια του φερόμενου θύματος».

Η 50χρονη δήλωσε «απογοητευμένη από τη διαδικασία» και λέγοντας πως δεν νιώθει καλά ζήτησε την διακοπή της δίκης τονίζοντας πως είναι σε απεργία πείνας την ώρα που ένας μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε πως την ημέρα της επίθεσης «βρισκόταν σε κρίση».

«Είστε ψυχολόγος;» τον ρώτησε η 50χρονη με τον μάρτυρα να της απαντά αρνητικά.

«Άρα η γνώμη σας δεν μετράει» ήταν το σχόλιο της κατηγορούμενης λίγο πριν το δικαστήριο διακόψει για την 1η Δεκεμβρίου οπότε και θα κληθεί να απολογηθεί.

Σχετικά Άρθρα