Υποκλοπές/Insidestory: Το πρόσωπο κλειδί στη ροή δημοσίου χρήματος – Οι υπουργοί εκτός λίστας παρακολουθήσεων – Κλιμάκωση από ΣΥΡΙΖΑ

 Υποκλοπές/Insidestory: Το πρόσωπο κλειδί στη  ροή δημοσίου χρήματος – Οι υπουργοί εκτός λίστας παρακολουθήσεων – Κλιμάκωση από ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου ξεψαχνίζουν τις λίστες και τα δημοσιεύματα ενώ παράλληλα τρέχει και μια παράλληλη έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες για την αναζήτηση στοιχείων που θα ωθήσουν τις εξελίξεις πιο πέρα στο δρόμο της αποκάλυψης του σκανδάλου.

Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να στήσει μια γραμμή άμυνας απέναντι στις καταιγιστικές αποκαλύψεις ακόμη και φιλικών μέσων ενημέρωσης με μεγάλο αντίκτυπο στο κεντρώο ακροατήριο έφτασε στο έσχατο σημείο αναφοράς για την ενοχή της να υιοθετεί τη γραμμή που επιχειρήσαν να περάσουν ως υπερασπιστική, παρατηρούσαν σαρκαστικά από το αντιπολιτευόμενο στρατόπεδο.

Ακόμη και ο ρόλος του θύματος που επιστράτευσε ως επιχείρημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ήδη κάνει μια πρώτη γύρα στα social media σε μια προσπάθεια των δεξιών troll να μετρήσουν αντιδράσεις, ήταν ουσιαστικά για πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ μια ακόμη έμμεση παραδοχή ότι οι λίστες του Documento και η παρακολούθηση Δένδια ήταν υπαρκτές και ενορχηστρωμένες από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

Το γεγονός ότι μέσα στις λίστες των παρακολουθούμενων εμπεριέχονταν ακόμη και ο στενός πυρήνας συνεργατών του Πρωθυπουργού γέννησε εύλογα το ερώτημα για το ποιοι είναι τελικά αυτοί που δεν παρακολουθούνταν.

  • Από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και κυρίως από τις λίστες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας χωρίς μήνυμα – δόλωμα στο κινητό τους τηλέφωνο είναι ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, οι υπουργοί Υγείας και Άμυνας και κουμπάροι του επιχειρηματία και φερόμενου ως εμπλεκόμενου με την εταιρεία Intallexa Γιάννη Λαβράνου,  Θάνος Πλεύρης και Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο κουμπάρος του κ. Δημητριάδη υπουργός ψηφιακής πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης,

Είναι μια ακόμη σύμπτωση από τις πολλές που έχουν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από το σκάνδαλο των υποκλοπών από την πρώτη στιγμή που άνοιξε για τα καλά η υπόθεση και πήρε διαστάσεις σκανδάλου υποκλοπών.

Και οι τέσσερις αυτοί υπουργοί διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τον ανιψιό του πρωθυπουργού. Από την απουσία τους από τις λίστες όπως και του ίδιου του κ. Δημητριάδη ως θύματος του predator μπορεί κανείς να επιβεαιώσει εύκολα τη λογική των παρακολουθήσεων εντός της κυβέρνησης καθώς όλοι οι άλλοι δεν βρίσκονταν στο κύκλο επιρροής του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

  • Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με το σοφό γνωμικό των Αμερικανών «ακολουθήστε το χρήμα» ανοίγει το δρόμο των αποκαλύψεων.

Στην Κουμουνδούρου διαβάζουν προσεκτικά τις δυο λίστες και παρατηρούν ότι στη δεύτερη λίστα του Documento και ανάμεσα στα 38 ονόματα φαίνεται να παρακολουθούνταν πρόσωπα που συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με επιχειρηματικά συμφέροντα και δουλειές του δημοσίου πολλών εκατομμυρίων.

  • Η πολιτικο-επιχειρηματική διάσταση του σκανδάλου φάνηκε από την πρώτη λίστα, όταν αποκαλύφθηκε αρχικά ότι θύματα βρέθηκαν παράγοντες του ποδοσφαίρου με το νήμα να οδηγεί στον ισχυρό άνδρα του λιμανιού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ωστόσο στη νέα λίστα εμφανίζονται πρόσωπα όπως Γκρτσιέλα Κλάδη η οποία εργάζεται στο τμήμα καυσίμων της Aegean, ή ο κ. Κυριακόπουλος συνεργάτης του ισχυρού οικονομικού παράγοντα του τόπου κ. Βαρδινογιάννη ή ο κ. Αγραφιώτης επίσης συνεργάτης του κ. Αλαφούζου.

Περιέχονται όμως και ονόματα που συνδέονται και με κρατικό χρήμα και τα εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για παράδειγμα ο κ. μανώλης Γραφάκος γενικός γραμματέας συντονισμού και διαχείρισης αποβλήτων, ο κ. Μουσουρούλης συντονιστής του σχεδίου μετάβασης της δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης και ένας αντιναύαρχος γενικός διευθυντής αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων.

Όλα αυτά τα ονόματα της νέας και της προηγούμενης λίστας προδιαθέτουν για μια προσπάθεια απόλυτου ελέγχου του χρήματος σε μαγάλο όγκο διακίνησης χρήματος για δουλειές με το Δημόσιο και ιδιαίτερα στα εξοπλιστικά με τη χώρα ειδικά στα τελευταία να έχει δεσμευτεί σε ένα αμυντικό πρόγραμμα μαμούθ 14δισ.€.

Ανέλεγκτοι Μπίτζιος και Λαβράνος

Δεν είναι τυχαία και μια τελευταία αποκάλυψη για το ρόλο του επιτελικού κράτους και ο στόχος του απόλυτου ελέγχου κάθε θέσης ευθύνης ακόμη και Ανεξάρτητων Αρχών με πρωταγωνιστή στο επόμενο παράδειγμα το πρόσωπο κλειδί και για άλλες σκανδαλώδεις περιπτώσεις του κ. Μπίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ INSIDE STORY

Σύμφωνα με νέο αποκαλυτπικο ρεπορτάζ του insidestory κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών δείχνουν πως ήδη από τον Ιούλιο του 2020 η Krikel του Γιάννη Λαβράνου έστελνε εμβάσματα στην Intellexa. Όμως όταν ο Θανάσης Κουκάκης που παρακολουθούνται από το κέντρο ΕΥΠ-PREDATOR έφτασε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και κατέθεσε στοιχεία για εμβάσματα και ζήτησε τον έλεγχο των λογαριασμών και των κινήσεων μεταξύ των  Krikel και Intellexa ο κ. Μπίνης φρόντισε πριν φύγει από την ανεξάρτητη αρχή να αφήσει σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα έναν ελλιπέστατο έλεγχο που δεν έφτασε σε κανένα βάθος, ουσιαστικά τυπικό για βγει η υποχρέωση.

Αν είχε γίνει θα έχει καταδειχθεί κατευθείαν η σχέση των δύο εταιρειών δηλαδή η σχέση ενός προμηθευτή της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ με την εταιρεία που εμπορεύεται το Predator.

Momentum

Η συγκυρία είναι κομβική συμφωνούν όλοι στα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Στην κλειστή συνεδρίαση της Παρασκευής του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Σχεδιασμού σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί έδωσε και τον τόνο της εισήγησης του κ. Τσίπρα και της ανταλλαγής απόψεων που ακολούθησε με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

  • Η πολιτική κατάσταση έχει φτάσει σε μη αναστρέψιμη φάση για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κλίμα στην κοινωνία έχει βαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό για τη ΝΔ και την κυβέρνηση.

Το momentum αυτό δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο με δεδομένο ότι ο χρόνος πλέον έχει συμπυκνωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων και της ταχύτατης κυβερνητικής φθοράς.

  • Με φίλια μέσα ενημέρωσης να υποχρεώνονται πλεον να μπουν στο χορό των αποκαλύψεων του σκανδάλου των υποκλοπών και όχι μόνο η στροφή έχει γίνει. Αυτό όπως σημείωνε στέλεχος που μετείχε της σύσκεψης αποτυπώθηκε και στη μεγάλη αποδοχή της συνέντευξης του κ. Τσίπρα στο star και στον αντίκτυπό της στη συνέχεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε περίπτωση θα επιμείνει στα θέματα διαφάνειας και θωράκισης των θεσμών καθώς σε συνδυασμό με την οικονομία, την ακρίβεια και την επερχόμενη κρίση ολοκληρώνεται η εικόνα κατάρρευσης όλων των μύθων που έφτιαξε γύρω από το προφίλ του ο κ. Μητσοτάκης για να καταλάβει την εξουσία. 

Σχετικά Άρθρα