Βουλιάζει το Bitcoin: Έπεσε στα 16.000 δολάρια

 Βουλιάζει το Bitcoin: Έπεσε στα 16.000 δολάρια

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 16.331 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 316 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 64% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 7838% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων φημίζεται για τις θεαματικές ανατροπές, τις ακραίες διακυμάνσεις των τιμών και τις περιουσίες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται εν μια νυκτί.

Ακόμη και με τα στάνταρ της βιομηχανίας των «κρύπτο», ωστόσο, αυτό που συνέβη μέσα στην εβδομάδα ήταν εξωφρενικό. Για όσους δεν έχουν σχέση με τον κόσμο των κρυπτογραφημένων αξιών, η κατάρρευση του FTX, ενός εκ των μεγαλυτέρων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, είναι μια ανιαρή και αδιάφορη είδηση την οποία προσπερνούν ευχαρίστως για να διαβάσουν τις τελευταίες περιπέτειες του Έλον Μασκ με το Twitter.

Στον κόσμο των «κρύπτο», όμως, σχολιάζεται ήδη ως «η Lehman των κρυπτονομισμάτων» κατ’ αναλογία με την πτώση της Lehman Brothers το 2008, που προκάλεσε παγκόσμιο πανικό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και γνωστοποίησε στον απλό κόσμο τα χάλια στα οποία βρισκόταν τότε η Wall Street.

Πράγματι η πτώση του FTX, όπως και η απόφαση της ανταγωνίστριας του Binance να ακυρώσει την εξαγορά του, ενδέχεται να εξελιχθεί στην πιο εντυπωσιακή ιστορία της χρονιάς, σε ένα δράμα στο οποίο εμπλέκονται δισεκατομμυριούχοι, φημολογίες για σαμποτάζ και μάχες στις οποίες διακυβεύεται το μέλλον αυτής της βιομηχανίας.

Στην ιστορία αυτή χάνει την εύνοια της τύχης και πολλών άλλων μία από τις πλέον προβεβλημένες προσωπικότητες του κόσμου των «κρύπτο», η πτώση του οποίου ίσως υποδηλώνει πως η βιομηχανία αυτή μετά τις ζημίες αυτού του χρόνου θα γνωρίσει και πολύ χειρότερες ημέρες. Για να βγάλει κάποιος άκρη από αυτήν την ιστορία, ας εξετάσουμε τι έχει συμβεί.

Σχετικά Άρθρα