Τα “άκρα” εισβάλλουν από τα δεξιά- Η ζοφερή πρόβλεψη των δημοσκόπων

 Τα “άκρα” εισβάλλουν από τα δεξιά- Η ζοφερή πρόβλεψη των δημοσκόπων

Η τάση καταγράφεται, πλέον, σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Σε κάποιες απ΄ αυτές αποτυπώνεται κάτι περισσότερο από τάση. Κατ’ ιδίαν, αρκετοί δημοσκόποι το προβλέπουν με βεβαιότητα. Ο λόγος για την πιθανή είσοδο στην επόμενη Βουλή του νέου νεοναζιστικού μορφώματος “Έλληνες” του φυλακισμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Ζοφερή η πρόβλεψη, αλλά, δυστυχώς, κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν ασχολούνται επαρκώς με αυτό το ενδεχόμενο. Οι δημοσκόποι θεωρούν πως η επόμενη Βουλή μπορεί να είναι -ξανά- εξακομματική, με το Μερα25, πιθανώς, εκτός Βουλής, με τον Κασιδιάρη εντός, ή και επτακομματική, εάν το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη κατορθώσει να περάσει το 3%.

Στα παραπάνω, προσθέστε πως η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου καταγράφει σημαντικά ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σαφώς μεγαλύτερα από αυτά των εκλογών του 2019 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ενδιαφέρον έχει και το δημοσκοπικό άθροισμα των κομμάτων στα δεξιά της Ν.Δ: από την “Δημιουργία” των Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου, και το κόμμα Μπογδάνου-Λατινοπούλου, μέχρι αυτό του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Δεξιότερα, λοιπόν, της Ν.Δ καταγράφεται ένα άθροισμα που φθάνει ή και ξεπερνάει το 10%.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση παρακολουθεί έως τώρα αυτή την τάση περισσότερο με την προσδοκία αυτό το άθροισμα να χαμηλώσει τον πήχη της αυτοδυναμίας, εφόσον λάβουν ποσοστά πάνω από 2% (και το άθροισμα είναι μεγάλο), και λιγότερο για το αποτύπωμα της ακροδεξιάς και εθνικιστικής καταγραφής στην κοινωνία, κάτι που συνέβη και συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά Άρθρα