Σκέρτσος: Όλοι γνωρίζουν ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ασφαλείς

 Σκέρτσος: Όλοι γνωρίζουν ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ασφαλείς

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento ήταν στη λίστα παρακολουθήσεων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, εμφανίστηκε σήμερα Δευτέρα (14/11) στον ΑΝΤΙ αναλύοντας το νέο κυβερνητικό αφήγημα σε κυβέρνηση και ΝΔ.

Ο Άκης Σκέρτοσς ρωτήθηκε για το σκάνδαλο των υποκλοπών και για την αναφορά στη δεύτερη λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας του ονόματός του και το μόνο που βρήκε να πει ως εκ των εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως «όλοι γνωρίζουν ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι ασφαλείς» αλλά δεν πρέπει να τρομοκρατείται ο κόσμος.

Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι όλοι όσοι κατέχουν δημόσιες σχέσεις πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί υπάρχουν «κακόβουλες πρακτικές».

  • Ο Άκης Σκέρτσος παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι κυκλοφορούν στη χώρα και βρίσκονται σε λειτουργία παράνομα λογισμικά παρακολούθησης που παρακολουθούν τους πάντες, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ο πολιτικός και διοικητικός επικεφαλής της ΕΥΠ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας πήρε τη σκυτάλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υποστήριξε το κυβερνητικό αφήγημα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν παρακολουθούσε υπουργούς της, πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους αλλά ότι από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών προκύπτει ότι η κυβέρνηση είχε τεθεί υπό παρακολούθηση. “Βλέπω μια κυβέρνηση η οποία παρακολουθείται και πρέπει να μας προβληματίσει. Ή είναι ανυπόστατη η λίστα ή παρακολουθούσαν την κυβέρνηση. Πρέπει να απαντήσει η αντιπολίτευση” είπε.

  • Ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι αμφισβητεί τη λίστα του documento και τον συντάκτη και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι δημιουργείται κλίμα για να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν όπως είναι η ακρίβεια και ζήτησε τεκμήρια για τις λίστες λέγοντας ότι διαφορετικά πρόκειται για κοινούς συκοφάντες.

Εν ολίγοις ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλει τις υποκλοπές για να μην ασχολείται ο κόσμος με την ακρίβεια, προκαλώντας την έκπληξη των τηλεπαρουσιαστών με το σαθρό επιχείρημα καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εκείνο που σηκώνει καθημερινά το θέμα της ακρίβειας και μάλιστα όπως την έχει χαρακτηρίσει της «ακρίβειας Μητσοτάκη».

Ο Άκης Σκέρτσος, όμως, κατάπιε τη γλώσσα του όταν ρωτήθηκε για τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχουν γίνει από τις εφημερίδες το ΒΗΜΑ και Καθημερινή. Όταν ρωτήθηκε εάν πρόκειται για κοινούς συκοφάντες δεν απάντησε πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα.

Σχετικά Άρθρα