Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: “Παραλήρημα μπροστά στο πολιτικό του τέλος” – “Αδίστακτος, τροχονόμος συμφερόντων”

 Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: “Παραλήρημα μπροστά στο πολιτικό του τέλος” – “Αδίστακτος, τροχονόμος συμφερόντων”

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις χυδαιότητες που είπε κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό θρασύ, αδίστακτο και επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα και σημειώνει ότι ο θύτης των υποκλοπών προσπάθησε να εμφανιστεί ως θύμα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «εμβρόντητη σήμερα η χώρα παρακολούθησε το άνευ προηγουμένου παραλήρημα ενός πρωθυπουργού σε απόλυτη αποδρομή, μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος.

Για μια ακόμη φορά αντί για απαντήσεις, κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, για δήθεν σκοτεινά κέντρα που τον επιβουλεύονται. Διαστρέβλωσε πλήρως την αλήθεια προσπαθώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το θύμα των υποκλοπών, ενώ είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας.

Το πιο γελοίο όμως είναι όταν είπε ότι “δεν μασάει” απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα “μπανανία”. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που τρεισήμισι χρόνια τώρα κάνει τον τροχονόμο των συμφερόντων και έχει καταφέρει να βρίσκεται η χώρα για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών θεσμών και του διεθνούς τύπου για το κράτος δικαίου».

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «για το θράσος του κ. Μητσοτάκη δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Ούτε για το πόσο αδίστακτος είναι. Σήμερα όμως απέδειξε πόσο επικίνδυνος έχει γίνει και για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Προχώρησε σε εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Κανένας άλλος πρωθυπουργός, δε θα μπορούσε να αποφασίσει να δοθούν 7 δισ. για εξοπλισμούς και να μην πάει ούτε ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Σε ένα πράγμα όμως συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη. Ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Ή θα συνεχίσει για τη χώρα ο εφιάλτης που λέγεται Μητσοτάκης ή θα μπει τέλος στον εφιάλτη και θα επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού».