Ζελένσκι: Περιέγραψε ως κόλαση τις μάχες που δίνονται στο Ντονέτσκ

 Ζελένσκι: Περιέγραψε ως κόλαση τις μάχες που δίνονται στο Ντονέτσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν βασικές υποδομές στη Χερσώνα της Ουκρανίας πριν φύγουν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και ενώ οι ομόλογοί του στη Ρωσία και το Ιράν δεσμεύτηκαν να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς και εμπορικούς τους δεσμούς.

Ο Ζελένσκι περιέγραψε ως «κόλαση» τις μάχες στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ, όπου οι δυνάμεις υπέρ της Μόσχας έδιναν μια πολύ πιο σκληρή μάχη αφού η Ρωσία εγκατέλειψε την Παρασκευή τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που είχε καταλάβει από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο.

Χαρούμενοι κάτοικοι της Χερσώνας καλωσόρισαν τα στρατεύματα που έφτασαν, ενώ ο Ζελένσκι είπε ότι οι αρχές, στις προσπάθειές τους να σταθεροποιήσουν την περιοχή, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με σχεδόν 2.000 νάρκες, σύρματα και μη εκραγείς οβίδες που άφησαν οι Ρώσοι που αναχωρούσαν.

Οι Ρώσοι “παντού έχουν τον ίδιο στόχο: να ταπεινώσουν τους ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, πιστέψτε με”, είπε ο Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του το Σάββατο.

«Πριν φύγουν από τη Χερσώνα, οι κατακτητές κατέστρεψαν όλες τις κρίσιμες υποδομές: επικοινωνίες, νερό, θερμότητα, ηλεκτρισμό», συμπλήρωσε.

Η επιτυχία της Ουκρανίας στη Χερσώνα, όπου τα στρατεύματά της ελέγχουν τώρα περισσότερους από 60 περιφερειακούς οικισμούς, ωφελήθηκε εν μέρει από την αντίσταση στην περιοχή του Ντόνετσκ, παρά τις επανειλημμένες ρωσικές επιθέσεις, πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Εκεί είναι απλώς κόλαση – γίνονται εξαιρετικά σκληρές μάχες εκεί κάθε μέρα», είπε. «Αλλά οι μονάδες μας αμύνονται γενναία – αντέχουν την τρομερή πίεση των εισβολέων, διατηρώντας τις αμυντικές μας γραμμές», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα