Υπό παρακολούθηση ο Δένδιας;- Τι γράφουν “Βήμα της Κυριακής” και “Documento”- Διαψεύδει ο Πιερρακάκης για την Intellexa

 Υπό παρακολούθηση ο Δένδιας;- Τι γράφουν “Βήμα της Κυριακής” και “Documento”- Διαψεύδει ο Πιερρακάκης για την Intellexa

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται από το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” σχετικά με πιθανή παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί δημιουργεί τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο. Κι αυτό διότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το καθεστώς ασφαλείας στην χώρα εάν κάποιο κέντρο – ακόμα κι αν δεν συνδέεται ευθέως με την κυβέρνηση- παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος χειρίζεται ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έρχονται στο φώς από τον τύπο και μάλιστα από ετερόκλητα έντυπα, ως προς την ιδεολογική τοποθέτηση.

Η λίστα παρακολουθούμενων πολιτικών προσώπων σύμφωνα με το Documento διευρύνεται, καταγράφονται σαφέστατα σχέσεις της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο στην συνέντευξη του επιχειρηματία στην ΕΦΣΥΝ, ενώ το Βήμα “έδειξε” το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την αδειοδότηση της εταιρίας που εμπορεύθηκε το Predator αν και αυτό διαψεύδεται από τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Δύο εφημερίδες (Documento-Βήμα) κάνουν νύξη για παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Στοιχείο που αν επιβεβαιωθεί είναι ευνόητο πως αποτελεί ατόπημα γιγαντιαίου μεγέθους που εγείρει αυτόματα πολιτειακά ζητήματα και ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας.

Από το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο “Βήμα” που αναφέρει πως ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε υπό παρακολούθηση

Διαψεύδει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω κύκλων, προχώρησε σε διάψευση δημοσίευματος της εφημερίδας  “Το Βήμα της Κυριακής”,  που αναφέρει ότι χορήγησε άδεια εξαγωγής – πώλησης του Predator στην Intellexa.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σημαντικά υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου είχαν επαφή με το ίδιο σύστημα ατόμων που σχετίζεται με το Predator

Η εφημερίδα αναφέρεται στο χρονικό της εγκατάστασης της Intellexa στη χώρα μας, γράφοντας:

“Η εγκατάσταση της εταιρείας Intellexa από την άνοιξη του 2020 και εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας είναι βασικό τμήμα της “γέφυρας” Ελλάδας – Κύπρου. Η εταιρεία απέκτησε έδρα σε κτίριο στο Ελληνικό, το οποίο φέρεται να προτιμήθηκε γιατί διέθετε υπόγειο γκαράζ που επέτρεπε την είσοδο φορτηγών που θα μπορούσαν να ξεφορτώσουν τα συστήματα στο εσωτερικό του κτιρίου, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Ως βασικός μέτοχος της εταιρείας εμφανίστηκε ο Φέλιξ Μπίτζιος, ενώ σημαντική συμμετοχή στην εταιρεία είχαν συγγενικά πρόσωπα του Ταλ Ντίλιαν, καθοδηγητή και συνεταίρου του Σαχάκ Αβινί”.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, “εκείνο που κρίνεται σημαντικό είναι ότι η εταιρεία Intellexa πήρε άδεια για εξαγωγή και πώληση του εν λόγω λογισμικού (αναφέρονται πιθανοί πελάτες στην Αρμενία, στην Αίγυπτο, στην Ινδονησία, στη Μαδαγασκάρη, στο Ομάν, στη Σαουδική Αραβία και στη Σερβία) από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Σημαντικά υψηλόβαθμα στελέχη του εν λόγω υπουργείου είχαν επαφή με το ίδιο σύστημα ατόμων που σχετίζεται με το ύποπτο λογισμικό“.

Στην απάντηση του υπουργείου αναφέρεται ότι “το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαψεύδει κατηγορηματικά την αναφορά σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με χορήγηση άδειας σε εταιρεία για εξαγωγή – πώληση λογισμικού από το υπουργείο. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν διαθέτει, σε καμία περίπτωση, αρμοδιότητα χορήγησης άδειας εξαγωγής – πώλησης οποιουδήποτε προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου λογισμικού, ούτε και έχει κάποια σχετική γνώση για τη συγκεκριμένη ή άλλη παρόμοια περίπτωση“.

ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα στο “Βήμα της Κυριακής”: “Θύμα του παρακράτους ο Δένδιας – Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης”

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για “επιβεβαίωση” της παρακολούθησης του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, την οποία χαρακτηρίζει “πολύ σοβαρή υπόθεση που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια”, καθώς και της σύνδεσης του Predator με το “παρακράτος του Μαξίμου”.

Παράλληλα, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο “αναρωτιόμαστε αν θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες και πράκτορες των Ρώσων”, ενώ τον χαρακτηρίζει “ένοχο και επικίνδυνο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το εύρος των προσώπων που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από το καθεστώς Μητσοτάκη συνεχίζονται για δεύτερη Κυριακή από την εφημερίδα Documento.

Ωστόσο, αυτήν την Κυριακή ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, που επιβεβαιώνει ότι η λίστα που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι γνήσια, ότι το Predator το προμηθεύτηκε το Μαξίμου, αλλά και ειδικότερα ότι η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών κου Δένδια από το παρακράτος του Μαξίμου είναι γεγονός που έλαβε χώρα με κακόβουλο sms στο κινητό του περίπου πριν από έναν χρόνο.

Αναρωτιόμαστε αν ο κος Μητσοτάκης θα επαναλάβει με την ίδια ένταση τις επιθέσεις που εξαπέλυσε πριν από μια βδομάδα στην εφημερίδα Documento και στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Αν θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες, για πράκτορες των Ρώσων, αν θα απειλήσει και τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑτος με ποινές φυλάκισης 20 ετών, επειδή κατέχουν στοιχεία και αποδείξεις.

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο και ανεξαρτήτως των εσωκομματικών ή προσωπικών διαφόρων εντός της κυβέρνησης, η παρακολούθηση του ΥΠΕΞ της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια.

Και ο κος Μητσοτάκης είναι ένοχος και εξαιρετικά επικίνδυνος για να κυβερνά τη χώρα”.

Νέα λίστα με υπουργούς

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις παράνομες υποκλοπές στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά και όχι στην ουσία του ένα θέμα, που μεταβάλλεται σε πολιτικό τσουνάμι.

Μετά το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας για  τα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και παραγόντων του δημοσίου βίου, που έπεσαν θύματα παράνομων παρακολουθήσεων, νέα λίστα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ξανά από την εφημερίδα Documento (κυκλοφορεί Κυριακή 13/11).

Στα νέα ονόματα, αναφέρονται 4 υπουργοί και άλλα πρόσωπα πολύ κοντά στο Μαξίμου, καθώς και δημοσιογράφοι.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο Α’ υποδιοικητής της ΕΥΠ, Βασίλης Γκρίζης

Η πρώην διευθύντρια του κλιμακίου της ΕΥΠ, Αγγελική Ρούσσου

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εργασίας, Νίκος Σιγάλας

Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος

Η συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2014, Ελίνα Κυπραίου

Το μέλος του ΔΣ της εφημερίδας “Καθημερινή” Χρήστος Αγραφιώτης

Η δημοσιογράφος του Ant1 Μαρία Σαράφογλου

Ο Στέφανος Χίος, εκδότης της εφημερίδας “Μακελειό”

Ο Πέτρος Κουσουλός, εκδότης της εφημερίδας “Μπαμ”

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού Epsilon, Φίλιππος Βρυώνης

Σχετικά Άρθρα