Συγκίνηση στον Μαραθώνιο: Πήραν αγκαλιά λιπόθυμη αθλήτρια για να τερματίσει (vid)

 Συγκίνηση στον Μαραθώνιο: Πήραν αγκαλιά λιπόθυμη αθλήτρια για να τερματίσει (vid)

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά στιγμιότυπα του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας κατέγραψε ο φακός του Λευτέρη Παρτσάλη για λογαριασμό του Newsbomb.gr. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνέχιζαν, για αρκετή ώρα μετά τους νικητές, να τερματίζουν αθλήτριες και αθλητές που έκαναν την κλασική διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων, όταν μια αθλήτρια λίγα μέτρα πριν το τέλος άρχισε να τρεκλίζει.

Η Νίκη Ροδίτη, φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις της και ήταν έτοιμη να σωριαστεί περίπου 100 μέτρα πριν τον τερματισμό. Τη στιγμή εκείνη, έτρεξαν προς το μέρος της δύο άλλοι αθλητές, ο Αλεξάντρ Γκομέ και ο Μπόιντ Τάιλερ, οι οποίοι πρόσφεραν ένα μάθημα fair play και αλληλεγγύης σε όλους.

Οι δύο αθλητές πήραν την αθλήτρια αγκαλιά, και άρχισαν να τρέχουν προς τον τερματισμό! Η Νίκη Ροδίτη, λοιπόν, έστω και με αυτό τον τρόπο τερμάτισε σε μια στιγμή που συγκίνησε άπαντες στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αμέσως μετά, βέβαια, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε την αθλήτρια και έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο έτσι ώστε να της γίνουν εξετάσεις και να της χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή για να επανέλθει από την εξάντληση που της προκάλεσε ο απαιτητικός αγώνας.

Σχετικά Άρθρα