Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης: Χαρακτήρισε την έκρηξη, τρομοκρατική ενέργεια – 6 νεκροί και 53 τραυματίες, έως τώρα

 Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης: Χαρακτήρισε την έκρηξη, τρομοκρατική ενέργεια  – 6 νεκροί και 53 τραυματίες, έως τώρα

Πανικός στον κόσμο που έτρεχε να απομακρυνθεί – Αποκλεισμένη η περιοχή – Έχει απαγορευτεί η μετάδοση εικόνας από το σημείο – Βίντεο από το χάος που επικράτησε – Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες, δήλωσε η Ελληνίδα πρόξενος.

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης η εισαγγελία της πόλης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει απαγορευτεί στα τηλεοπτικά συνεργεία η εκπομπή εικόνας από το σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι 6, ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμα 53 τραυματίες.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες.

Οι πρώτες εικόνες έδειχναν κόσμο να τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξης, καθώς και μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων να σπεύδει προς την περιοχή.

Εκτός από τα πυροσβεστικά οχήματα, στο σημείο έχουν σπεύσει και τεθωρακισμένα με πολυβόλα.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η έκρηξη σημειώθηκε στη λεωφόρο Istiklal, στην περιοχή Μπεγιογλού. Η έκρηξη σημειώθηκε σε κεντρικό εμπορικό δρόμο, ενώ ήταν γεμάτος από κόσμο.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα, ενώ γίνεται προσπάθεια για την άμεση απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται σε κοντινά σημεία.

Σχετικά Άρθρα