Σταϊκούρας: “Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης” – “Θα δοθούν επιπλέον 300 εκατ. ευρώ”

 Σταϊκούρας: “Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης” – “Θα δοθούν επιπλέον 300 εκατ. ευρώ”

Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ενώ τόνισε ότι μέχρι χθες 446.000 συμπολίτες μας είχαν υποβάλει αίτηση για το εν λόγω επίδομα.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε επιπλέον ότι φέτος θα διατεθούν 300 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, σε σχέση με τα 170 εκατ. που δόθηκαν πέρυσι και σημείωσε ότι «έχουμε την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης που είναι άλλα 300 εκατ. ευρώ, και 800 εκατ. της επιταγής ακρίβειας, δηλαδή πάνω από 1 δισεκ. ευρώ θα εισέλθουν έμμεσα ή άμεσα στο πορτοφόλι του πολίτη έως το τέλος της χρονιάς».

Ανέφερε, δε, ότι μέχρι τέλος του έτους θα πληρωθεί στους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, το σύνολο του επιδόματος που πήραν πέρυσι, και θα συμψηφιστεί με τις επόμενες δόσεις του 2023. «Βοηθάμε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, να πάρει το σύνολο του επιδόματος φέτος και όχι σε τρεις δόσεις όπως το πήρε πέρυσι» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Σχετικά Άρθρα