Σάμος: Σκότωσαν πατέρα 3 παιδιών λίγο πριν προσλάβει τσιλιαδόρο για την προστασία του

 Σάμος: Σκότωσαν πατέρα 3 παιδιών λίγο πριν προσλάβει τσιλιαδόρο για την προστασία του

Η Σάμος περιμένει την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας για το έγκλημα, με τη στυγερή δολοφονία του Λεωνίδα Χατζημιχάλη.

Η Σάμος περιμένει να μάθει ποιοι και γιατί έφτασαν στο έγκλημα. Ο Λεωνίδας Χατζημιχάλης 75 χρόνων, πατέρας τριών παιδιών δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου σε ερημική τοποθεσία, σε βουνό κοντά στην Ψιλή Άμμο, την ώρα που άδειαζε τα λύματα από το φορτηγό – βυτίο του. Τον πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Παρά τα πυρά που δέχτηκε κοντά στην καρδιά, βρήκε τη δύναμη να ανοίξει την πόρτα, αλλά λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω άφησε την τελευταία του πνοή.

Μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» οδήγησαν την έρευνα σε ακόμα δύο οδηγούς βυτίων, που γνώριζαν τον άτυχο οδηγό. «Τον ήξερα τον άνθρωπο, ήταν γείτονας, αλλά δεν μπορώ να σας καθοδηγήσω σε κάτι συγκεκριμένα. Το βράδυ της δολοφονίας, είδα ένα αμάξι που έτρεχε στο βουνό προς τον οικισμό Κλήμα. Δεν φάνηκε κάποιο στοιχείο του οδηγού ή του αυτοκινήτου γιατί ήμασταν κάποια μέτρα μακριά και είχε σκοτάδι.

Το βυτίο που έχουμε εμείς, είναι για δική μας χρήση, δεν αδειάζουμε λύματα όπως ο Λεωνίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας και συνέχισε: «Το μυαλό μας πάει παντού. Μίλησα και στην αστυνομία που πήρε καταθέσεις για όλα αυτά. Εγώ τον είδα περίπου τρεις ημέρες πριν το συμβάν, πέρασε έξω από την αυλή μου και μιλήσαμε.»

Ο γιος του επιχειρηματία που ασχολείται και αυτός με οδοποιία και χωματουργικές εργασίες και όχι με λύματα, τόνισε: «Δεν πάει το μυαλό μου ποιος έχει το αμάξι που του έριχνε τα φώτα στο βουνό λίγες ημέρες πριν. Όποιος το έκανε εκείνη τη νύχτα, θα πρέπει να πήγε με τα πόδια στο σημείο.»

Η εκπομπή βρήκε και το άτομο που ο άτυχος οδηγός είχε σκοπό να προσλάβει ως «τσιλιαδόρο» για να δει ποιοι τον απειλούσαν. Απ’ ότι είπε δεν πρόλαβε να ζητήσει τη βοήθειά του. Ο άτυχος οικογενειάρχης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με δίκαννο σ’ ένα καρτέρι θανάτου που του έστησαν ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου σε ερημική τοποθεσία, σε βουνό κοντά στην Ψιλή Άμμο, την ώρα που άδειαζε τα λύματα από το φορτηγό – βυτίο του.

Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισε ο γιος του, που τον αναζητούσε και τον εντόπισε νεκρό στις 07:20 το πρωί. Τον πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Παρά τα πυρά που δέχτηκε κοντά στην καρδιά, βρήκε τη δύναμη να ανοίξει την πόρτα, αλλά λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω άφησε την τελευταία του πνοή.