Παρεμβάσεις Καραμανλή – Σαμαρά ανεβάζουν το θερμόμετρο στο Μαξίμου – Νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές κρίνουν τις πρόωρες κάλπες

 Παρεμβάσεις Καραμανλή – Σαμαρά ανεβάζουν το θερμόμετρο στο Μαξίμου – Νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές κρίνουν τις πρόωρες κάλπες

Καθοριστικής σημασίας τόσο για τις εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες θα είναι οι επόμενες εβδομάδες. Η «συνέχεια» των αποκαλύψεων για το ζήτημα των υποκλοπών και δυο σημαντικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα ως τις αρχές Δεκεμβρίου προβληματίζουν ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «σφυροκόπημα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες για το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Τις τελευταίες ημέρες του μήνα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα κληθούν να καταθέσουν οι τρείς εκπρόσωποι των εταιρειών που σχετίζονται με το Predator καθώς επίσης και ο πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης

Ορόσημο για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη γαλάζια παράταξη θα αποτελέσουν οι δύο δημόσιες παρεμβάσεις που αναμένονται απο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά

Στις 7η Δεκεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του Ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά

  • Η στάση του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την κυβερνητική πλευρά καθώς ο Α. Σαμαράς τήρησε «σιγή ιχθύος» στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να βρίσκεται στη λίστα των παρακολουθημένων. Το  γεγονός αυτό μεγαλώνει την ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου για το αν ο πρωην πρωθυπουργός επιφυλάσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την κυβερνητική συνοχή. 

Θεωρείται βέβαιο ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός θα αναφερθεί στα εθνικά ζητήματα. Μάλιστα, πρόσφατα έδωσε το στίγμα του απο τη Λευκωσία μιλώντας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. «Δεν έχει νόημα πια ο διάλογος με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας σαφή μήνυμα απέναντι στη μετριοπαθή στάση του Μαξίμου και τη διπλωματική στάση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το ενδιαφέρον μεταξύ άλλων θα εστιασεί και στους παρευρισκομένους της εκδήλωσης του Ιδρύματος Α. Σαμαρά και μάλιστα θα επικεντρωθεί στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

  • Μπορεί  ο πρωην πρωθυπουργός να έδωσε ήδη δείγμα γραφής με την ομιλία του στα Ανώγεια, – η οποία σημειωτέον συζητείται ακόμα στα “γαλάζια” πηγαδάκια – ωστόσο η «κοινή περπατησιά» που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχει θορυβήσει το κυβερνητικό επιτελείο.

Είναι γεγονός ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν έρθει κοντά το τελευταίο διάστημα, με φόντο τόσο τα εθνικά ζητήματα όσο και το ζήτημα των υποκλοπών. 

Υπενθυμίζεται ότι Καραμανλής και Σαμαράς, έφαγαν μαζί λίγο μετά την ΔΕΘ και κανείς από τους δύο δεν προσήλθε στα «γενέθλια» της παράταξης στην Πειραιώς. 

  • Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Καραμανλής φέρεται ανυποχωρητος όσον αφορά την υπόθεση των υποκλοπών και σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις επιρρίπτει ευθύνες για τους χειρισμούς στο Μέγαρο Μαξίμου και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού

Η νέα παρέμβαση του Κ. Καραμανλή αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον κατα την παρουσίαση του βιβλίου του μανώλη Κοττάκη από τις Εκδόσεις Λιβάνη, «ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» στις 20 Νοεμβρίου, καθώς πιθανολογείται ότι θα μιλήσει με σκληρή γλώσσα με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος λέγεται ότι έχει πέσει θύμα του predator, όπως επίσης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Πάντως, μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο αν στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ή αν θα παρευρευούν στελέχη από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ή κυβερνητικά στελέχη που δεν ανήκουν στη ΝΔ. 


Σχετικά Άρθρα