Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν έχει ακόμα χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής – Όλα στην ώρα τους

 Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν έχει ακόμα χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής – Όλα στην ώρα τους

Σε έμμεσες απειλές με υπονοούμενα για χρήση πυρηνικών, προχώρησε σήμερα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υπό τη σκιά της στρατιωτικής υποχώρησης των Ρώσων από τη Χερσώνα.

«Η Ρωσία είναι αυτή που σήμερα διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί», διαμηνύει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και εκ των στενότερων συμμάχων του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο πλαίσιο μακροσκελούς ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram, από όπου και έχει εκτοξεύσει κατ’ επανάληψη απειλές για τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε απάντηση προς όσους αμφισβητούν τη Ρωσία και τις στρατιωτικές της «επιδόσεις»:

Η αναφορά Μεντβέντεφ στο Λονδίνο ηλθε σε συνέχεια δήλωσης του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπεν Ουάλας, περί «άλλης μίας ταπείνωσης» της Ρωσίας με την οπισθοχώρηση από τη Χερσώνα και τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου.

«Η ρωσική ανακοίνωση αποχώρησης από τη Χερσώνα σηματοδοτεί μία ακόμη στρατηγική αποτυχία για αυτούς», αναφέρει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Σάββατο, 12 Νοεμβρίου.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Μεντβέντεφ

«Εν μέσω της ρουτίνας της δύσκολης καθημερινότητας και υπό την επιρροή πολύ δύσκολων στρατιωτικών αποφάσεων, τα αποτελέσματα αυτής της χρονιάς, εξαιρετικά σημαντικά για τη χώρα μας και όλους μας, άρχισαν να διαγράφονται. Θέλω να τα υπενθυμίσω.

  1. Θυμηθείτε ότι είναι η Ρωσία που προστατεύει τους πολίτες. Και τι ακριβώς επιστρέφει και έχει ήδη επιστρέψει, τα αρχικά ρωσικά εδάφη μας [που ‘επέστρεψαν’], και όχι το αντίστροφο. Και αυτή η επιστροφή [σ.σ. εδαφών] θα συνεχιστεί.
  2. Θυμηθείτε ότι η Ρωσία είναι αυτή που σήμερα διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί.
  3. Θυμηθείτε ότι η Ρωσία μάχεται το ΝΑΤΟ και τον δυτικό κόσμο μόνη της. Συνεπώς, τυχόν παραλληλισμοί με το παρελθόν είναι εσφαλμένοι ή υπό συγκεκριμένους όρους. Εκτός από ένα πράγμα: Μόνοι μας μπορούμε να καταστρέψουμε έναν ισχυρό εχθρό ή εχθρικές συμμαχίες.
  4. Θυμηθείτε ότι η Ρωσία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις, προσπαθώντας να σώσει τις ζωές όσων περισσότερων στρατιωτών και πολιτών μας είναι δυνατόν. Οι εχθροί μας δεν υπολογίζουν τις ζωές των στρατιωτών και των πολιτών τους. Και εκεί έγκειται η μεγάλη ηθική μας διαφορά μαζί τους.
  5. Θυμηθείτε ότι η Ρωσία, για λόγους που είναι προφανείς σε όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιο πιθανών μέσων καταστροφής. Και δεν έχει χτυπήσει οποιουσδήποτε πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε οικισμούς. Και όχι μόνο λόγω της εγγενούς ανθρώπινης καλοσύνης μας. Όλα έχουν την ώρα τους».

Και τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό. Μόνο η πιο στενή ενότητα, η καθημερινή σκληρή δουλειά και το υψηλότερο ηθικό μπορούν να διασφαλίσουν τη νίκη της χώρας».