Εξαφάνιση Ευρυδίκης στην Ευρυτανία: Σταμάτησαν οι έρευνες στην περιοχή

 Εξαφάνιση Ευρυδίκης στην Ευρυτανία: Σταμάτησαν οι έρευνες στην περιοχή

Στο «σκοτάδι» βρίσκεται η οικογένεια της 48χρονης Ευρυδίκης, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε κλειδωμένο στη μέση της γέφυρας της Τατάρνας, στη λίμνη Κρεμαστών. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί μαζί με τα προσωπικά της αντικείμενα κι ένα σημείωμα δέκα σελίδων που άφησε η 48χρονη.

Οι έρευνες στην περιοχή διακόπηκαν και οι δύτες σταμάτησαν να «χτενίζουν» τη λίμνη. Η αστυνομία ωστόσο συνεχίζει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα της εξαφάνισής της. Η μητέρα της Ευρυδίκης είναι πεπεισμένη ότι η κόρη της που αγνοείται σχεδόν δύο μήνες βρίσκεται στον βυθό της λίμνης Κρεμαστών.

Η τελευταία συνομιλία της 48χρονης

Η δικηγόρος της 48χρονης, η οποία φαίνεται να είναι το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο συνομίλησε η αγνοούμενη γυναίκα πριν χαθούν τα ίχνη της, είχε αναφερθεί στην τελευταία τους συνομιλία.

«Με ενημέρωσε ότι ο σύζυγός της είχε εισέλθει σπίτι τους, ενώ του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι μη προσέγγισής της σε απόσταση 50 μέτρων και μετοίκισής του από τη συζυγική στέγη. Τη ρώτησα εκείνη τη στιγμή αν ήθελε να καλέσω την αστυνομία, μου είπε να μην κάνω τίποτα και μου έκλεισε απότομα το τηλέφωνο.

Η εικόνα που είχα εγώ για την αγνοούμενη, ήταν μίας γυναίκας που ήθελε να συνεχίσει τη ζωή της και να βάλει σε μία τάξη τα πράγματα. Ενδιαφερόταν για τα περιουσιακά και οικονομικά της και ζητούσε συμβουλές. Είχε πάρει και το θάρρος να καταγγείλει τα όσα της συνέβαιναν, πράγμα δύσκολο σε μία κλειστή κοινωνία. Μου είχε κλείσει ραντεβού για δύο ημέρες μετά στην Αθήνα για να συναντηθούμε και να δούμε πως θα συνεχίσουμε με τις υποθέσεις της σε περίπτωση επικείμενης λύσης του γάμου της. Σκόπευε να έρθει να μείνει στην πρωτεύουσα σε μία φίλη της, που θα την φιλοξενούσε μέχρι τη συνέχιση της δίκης του αυτοφώρου. Συνεπώς όλα αυτά δεν μου έδωσαν την εικόνα του ανθρώπου που έχει αποφασίσει να τελειώσει τη ζωή του. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά στην παρούσα φάση. Περιμένω κι εγώ με αγωνία, όπως όλος ο ευρύτερος κύκλος της να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα έλεγα να συνεχίσουν τις έρευνες όσο γίνεται πιο σοβαρά, προκειμένου να έχουμε μία απάντηση για το τι συμβαίνει».

Η αυτοκτονία του πατέρα

Η Ευρυδίκη ήταν 18 χρόνων όταν ο πατέρας της πήγε μόνος του στην Αθήνα για να νοσηλευτεί στο «Ασκληπιείο» Βούλας. Λίγες ημέρες μετά, βρέθηκε νεκρός στην παραλία της περιοχής. Πώς πέθανε, δεν είναι ξεκάθαρο… Η οικογένεια κάνει λόγο για πνιγμό ή για κάποιο τραύμα στο κεφάλι, που δεν είναι γνωστό πώς προκλήθηκε. Ο θάνατός του, πάντως, καταγράφηκε ως αυτοκτονία.

Όμως, ο θάνατος του πατέρα της φαίνεται πως κόστισε πολύ στην Ευρυδίκη, που κατά καιρούς εκδήλωνε τάσεις αυτοκτονίας. Πάνε πέντε χρόνια που σόκαρε τους δικούς της, λέγοντάς τους ότι θέλει να αυτοκτονήσει όπως ο πατέρας της. «Δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να το κάνω», είχε πει τότε.

Πριν από λίγο καιρό, οι σκοτεινές σκέψεις άρχισαν να την τριγυρίζουν ξανά: «Αν με βρείτε τραυματισμένη, να μου κάνετε ευθανασία!», είχε ζητήσει από την οικογένειά της.

Κανείς δεν πίστευε ότι θα έφτανε σ’ αυτό το σημείο. Ωστόσο, μια εβδομάδα πριν εξαφανιστεί, η 48χρονη είχε ανεβεί στην άλλη γέφυρα της λίμνης, αυτήν της Επισκοπής. Είχε μιλήσει από το κινητό με τον σύζυγό της Νίκο και του είχε πει ότι σκόπευε να πέσει. Πανικόβλητος εκείνος, τηλεφώνησε στη μητέρα της ζητώντας της να την καθυστερήσει ώσπου να πάει εκείνος. Τελικά, την έσωσε ο γιος της ο Θανάσης που την έπεισε να κατέβει από τη γέφυρα. Μάλλον, όμως, είχε πάρει την απόφασή της κι αυτό δεν ήταν παρά μια αναβολή λίγων ημερών…

«Το παιδί μου 99%, από αυτά που μας είπε, που άφησε, πιστεύω ότι είναι μέσα στη λίμνη. Αν άντεχε να είναι έξω, δεν νομίζω…», είπε η μητέρα της που έχει χάσει πλέον τις ελπίδες της και πρόσθεσε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι διάλεξε την ημέρα Πέμπτη για να αυτοκτονήσει, αφού Πέμπτη είχε κάνει το ίδιο και ο πατέρας της!

Σχετικά Άρθρα