Prorata: Το 70% λέει πως ο Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές- 7 στους 10 ζητούν αντικατάσταση Δεμίρη-Βλάχου και θεωρούν αξιόπιστη την λίστα

 Prorata: Το 70% λέει πως ο Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές- 7 στους 10 ζητούν αντικατάσταση Δεμίρη-Βλάχου και θεωρούν αξιόπιστη την λίστα

Κόλαφος για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό αποτελεί η δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών για το θέμα των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα:

Το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι «λόγω των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το πρωθυπουργικό αξίωμα, εν αντιθέσει με το 45% που πιστεύει ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Μεταξύ αυτών που ζητούν παραίτηση Μητσοτάκη είναι το 64% της ηλικίας 17 έως 34 ετών και το 47% της ηλικίας 35-54, το 52% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 55% των αναποφάσιστων και το 50% των κεντρώων.

prorata ypoklopes1

Το 71% ζητάει να αντικατασταθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης με πρόσωπο ευρείας πολιτικής αποδοχής, το 65% να αντικατασταθεί η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ενώ το 87% ζητάει να θεσμοθετηθεί η καθολική απαγόρευση του κακόβουλου λογισμικού Predator στη χώρα. Μεταξύ όσων ζητούν την αντικατάσταση Δεμίρη είναι και το 41% των ψηφοφόρων της ΝΔ (!), το 76% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 75% όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 77% των κεντρώων, το 50% των κεντροδεξιών και το 38% των δεξιών!

prorata ypoklopes2

Το 69% των ερωτηθέντων πιστεύει τη λίστα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Documento, καθώς συμφωνεί ότι «η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες». Εσείς πιστεύετε ότι παρακολουθούνταν ή όχι από την κυβέρνηση αυτά τα πρόσωπα; Αρνητικά απαντάει μόλις το 25%! Μεταξύ όσων απαντούν θετικά το 80% της ηλικίας 17 έως 34 ετών, το 83% των αναποφάσιστων και το 48% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως «δεξιοί».

prorata ypoklopes3

Σχετικά Άρθρα