Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Θρίλερ με την έδρα της Νεβάδα – Μόλις στις 800 ψήφοι η διαφορά

 Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Θρίλερ με την έδρα της Νεβάδα – Μόλις στις 800 ψήφοι η διαφορά

Μια έδρα μακριά από τον έλεγχο της Γερουσίας φαίνεται πως βρίσκονται οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ αφού, όπως μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Αριζόνα Μαρκ Κέλι κέρδισε τη μάχη απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Μπλέικ Μάστερς.

Όπως δημοσίευσε πριν από μερικές ώρες το Reuters, επικαλούμενο την πρόβλεψη του ινστιτούτου Edison Research, με καταμετρημένο το 83% των ψηφοδελτίων στην Αριζόνα, ο Κέλι έχει διαφορά ψήφων που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί και επικρατεί του Μάστερς με ποσοστό που πλησιάζει το 52%.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και στη Νεβάδα θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας ανεξαρτήτως της έκβασης του επαναληπτικού γύρου για την έδρα της Τζόρτζια.

neo

Το αποτέλεσμα στη Νεβάδα ίσως να μην γίνει γνωστό προτού περάσουν κάποιες ημέρες, καθώς αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων θα διαρκέσει ως την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην πολιτεία των δυτικών ΗΠΑ είναι πολύ μικρή και έτσι δύσκολα μπορεί να κάνει κανείς εκτιμήσεις σε αυτή τη φάση, με καταμετρημένο το 90% των ψήφων.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση το ρεπορτάζ του CNN, πριν από μερικές ώρες ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Άνταμ Λάξαλτ προηγούνταν μόλις 800 ψήφους από την Δημοκρατική Κάθριν Κορτέζ Μάστο, με βάση τις τελευταίες καταμετρήσεις που προστέθηκαν από την κομητεία Κλαρκ. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, είναι πολύ σημαντικό για τη Δημοκρατική υποψήφια να «κερδίσει» την κομητεία Κλαρκ για να γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος της και οι μέχρι τώρα καταμετρήσεις δείχνουν ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Σχετικά Άρθρα