Ραγκούσης: Είναι ο κ. Χατζηδάκης ο υπουργός που φέρεται να παρακολουθούσε η ΕΥΠ;

 Ραγκούσης: Είναι ο κ. Χατζηδάκης ο υπουργός που φέρεται να παρακολουθούσε η ΕΥΠ;

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο – μεγατόνων των υποκλοπών, στο κέντρο του οποίου, όπως προκύπτει από τον καταιγισμό νέων στοιχείων, τοποθετείται το μέγαρο Μαξίμου, ως ενορχηστρωτής – διαχειριστής του μηχανισμού το ξεσκέπασμα του οποίου μας γυρίζει πίσω σε εποχές που στιγμάτισαν την ελληνική πολιτική και κοινωνία. 

Σε μία από τις πτυχές της πολυδαίδαλης υπόθεσης, με αφορμή ρεπορτάζ του IEidiseis, για παρακολούθηση του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, όταν ήταν υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης, στη διάρκεια εμφάνισής του στην τηλεόραση του OPEN και απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει στοιχεία πως υπουργός της κυβέρνησης ήταν επισυνδεδεμένος από την ΕΥΠ.

«Εχθές, ιστοσελίδα πάρα πολύ σοβαρή, το iEidiseis, και συνάδελφός σας με πολλές δεκαετίες στο ελληνικό ρεπορτάζ, και το πολιτικό και το αμυντικό, ο Δήμος Βερύκιος δημοσίευσε το όνομα του κ. Χατζηδάκη. Είπε ότι ο κ. Χατζηδάκης, όταν ήταν υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ήταν επισυνδεδεμένος από την ΕΥΠ, δηλαδή παρακολουθείτο από την ΕΥΠ την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι αυτό είναι “ντροπή και αίσχος”», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: 

«Υπάρχει ήδη αυτή η δημόσια αναφορά του iEidiseis και του Δήμου Βερύκιου, υπάρχει η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το αν παρακολουθείτο υπουργός από την ΕΥΠ, υπάρχει και ο κ. Μητσοτάκης που δεν πήγε στη Βουλή για να απαντήσει».

Καλεσμένος στην ίδια εκπομπή και ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις, χαρακτηρίζοντάς ως «αδιανόητο» το ενδεχόμενο παρακολούθησης ενός υπουργού και τονίζοντας, νωρίτερα, πως ο παρακολουθούμενος θα πρέπει να γνωρίζει τους λόγους που είναι επισυνδεδεμένος από την ΕΥΠ.

Σχετικά Άρθρα