Βρυξέλλες: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση με μαχαίρι – Yπάρχει ”υποψία τρομοκρατικής επίθεσης”, σύμφωνα με δικαστικό αξιωματούχο

 Βρυξέλλες: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση με μαχαίρι – Yπάρχει ”υποψία τρομοκρατικής επίθεσης”, σύμφωνα με δικαστικό αξιωματούχο

ΠΗΓΗ: TWITTER

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (10/11) στις Βρυξέλλες, μετά από επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών, κατά την οποία ένας εξ αυτών άφησε την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο. Ο δράστης φέρεται να φώναξε ”Αλλάχ Ακμπάρ”.

Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται την ομοσπονδιακή εισαγγελία, δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Brussels North.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης δέχθηκε πυρά.

«Μια από τις περιπολίες μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι», είπε η αστυνομία. «Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν τότε ενισχύσεις. Ένας αξιωματικός μιας άλλης περιπόλου χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο του για να εξουδετερώσει τον δράστη».

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φέρεται να φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ». Η εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι ο νεκρός αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο λαιμό και πέθανε στο νοσοκομείο.
Δικαστικός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δήλωσε ότι υπάρχει «υποψία τρομοκρατικής επίθεσης».