Κρυπτονομίσματα: Μεγάλη πτώση για Bitcoin και Ethereum – Κλυδωνισμοί μετά την αίτηση πτώχευσης του ανταλλακτηρίου FTX

 Κρυπτονομίσματα: Μεγάλη πτώση για Bitcoin και Ethereum – Κλυδωνισμοί μετά την αίτηση πτώχευσης του ανταλλακτηρίου FTX

Ηχηρό κανόνι για την αγορά των κρυπτονομισμάτων αφού το ανταλλακτήριο FTX του Sam Bankman-Fried υποβάλει αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση. Νέος CEO στον όμιλο διορίστηκε ο John J. Ray III, ενώ ο Sam Bankman-Fried θα παραμείνει στον όμιλο για να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση.

Η χρηματιστηριακή του Bankman-Fried, Alameda Research, τίθεται επίσης σε προστασία από τους πιστωτές της, σύμφωνα με ανακοινώσεις στον λογαριασμό της εταιρίας στο Twitter.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters σημείωναν ότι η χρηματιστηριακή ευθύνεται εν μέρει για τα προβλήματα της FTX και φέρεται να της χρωστάει περίπου 10 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα, το FTX πέρασε από αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρεοκοπία, αφού η ρευστότητα εξαντλήθηκε, οι πελάτες ζήτησαν τα κεφάλαιά τους και η ανταγωνιστική Binance διέλυσε τη μη δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του.

Στην ανακοίνωση της είδησης το Bitcoin κατέγραφε σημαντική βουτιά της τάξεως του 7% στα 16.530 δολάρια.

Σημειώνεται πως αναλυτές της J.P. Morgan διατυπώνουν την ανησυχία τους για πτώση του bitcoin ακόμα και κάτω από τα 13.000 δολάρια.

Παρόμοια εικόνα και για το Ethereum, το οποίο βρίσκεται στα επίπεδα των 1.255 δολαρίων, υποχωρώντας ως και 3,5%.

Σχετικά Άρθρα