Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταθλητής της τοξικότητας καλλιεργεί κλίμα αστάθειας με συκοφαντίες για υποκλοπές

 Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταθλητής της τοξικότητας καλλιεργεί κλίμα αστάθειας με συκοφαντίες για υποκλοπές

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών, αντιδρώντας έντονα στις κατηγορίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χρήστου Γιαννούλη που έκανε λόγο για ένοχη σιωπή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι παραμένει πρωταθλητής της τοξικότητας και καλλιεργεί, με ψέματα και συκοφαντίες, ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας.

«Ακούσαμε για άλλη μια φορά να εκτοξεύονται ως συνήθως απίστευτες κατηγορίες από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, το 2022, πρωταθλητής της τοξικότητας, γιατί παρά τις όποιες αποκαλύψεις που έχουν γίνει για τις υποκλοπές τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Και μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πάρει πρωτοβουλία και στις επόμενες μέρες θα βγάλει σε διαβούλευση η κυβέρνηση, σχέδιο με τέσσερεις παρεμβάσεις. Αναρωτιέμαι αλήθεια, ο κ. Τσίπρας, που στη συνέντευξη του χθες δεν απέρριψε την ύπαρξη αντίστοιχων λογισμικών το 2018, τότε τι έκανε;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και συνέχισε:

«Τα πράγματα είναι απλά. Οι καταγγέλλοντες, είτε θα προσκομίσουν στη δικαιοσύνη τα απαραίτητα στοιχεία ή θα αρκεστούν να κάνουνε αυτό που κάνετε πολύ καλά από το 2012, δηλαδή να σπιλώνετε τα πάντα και να σπέρνετε μια απίστευτη δυσοσμία. Διότι ξέρετε η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα του 2022 δεν απειλείται από καμία λογοκρισία, το βλέπουμε αυτό. Η ελευθεροτυπία απειλείται από τη λογοκρισία που επιβάλει μια απόλυτη ασυδοσία. Και αυτό ζούμε σήμερα στις μέρες μας. Να συνδέεται χωρίς στοιχεία, ο πρωθυπουργός, αυτής της παράταξης που έφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και υπήρξε εγγυητής των δημοκρατικών θεσμών, ως ο ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων. Αν λοιπόν ορισμένοι στην Αντιπολίτευση θέλουνε γύρω από όλη αυτή την ιστορία να παίξουνε το παιχνίδι όλα για όλα, να ξέρετε ότι αυτό δεν θα σας περάσει».

« Η κυβέρνηση, όλοι αποδέχονται, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχει κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολύ σοβαρές κρίσεις και θα σας έλεγα και κάτι άλλο. Από την ώρα και τη στιγμή που έχουμε όλες αυτές τις κρίσεις, ακόμα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να προσπαθείτε να δημιουργείτε αυτό το κλίμα πολιτικής αστάθειας θα σας έλεγα ότι πάει πολύ. Ας αναρωτηθούν όσοι μας ακούνε σήμερα ποιος έχει συμφέρον από το να αποσταθεροποιηθεί το πολιτικό σκηνικό σήμερα και να δημιουργείται ένα κλίμα απόλυτης πολιτικής τοξικότητας που μας θυμίζει πολύ γκρίζες και περίεργες εποχές, όπως αυτές του διχασμού μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

«Ο κ Μητσοτάκης προκλήθηκε δύο φορές για να απαντήσει επιτέλους, αλλά αρνήθηκε. Κρατά μια ένοχη σιωπή» αντέτεινε ο κ. Γιαννούλης

«Τοξικός και τοξικότητα εκπέμπει ο θύτης όχι το θύμα Τοξικός είναι αυτός που δημιουργεί τα γεγονότα, τα αποκρύπτει και όχι αυτός που πέφτει θύμα των γεγονότων. ‘Αρα η τοξικότητα είναι προϊόν και μόνο αποκλειστικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αντέδρασε ο κ. Γιαννούλης κάνοντας λόγο για ένοχη σιωπή της κυβέρνησης.

«Χρειάστηκε ένα πέναλτυ για να παραδεχθεί ο πρωθυπουργός ότι γίνονται παράνομες παρακολουθήσεις με το κακόβουλο λογισμικό», σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι είχαν υπογράψει την αγορά κακόβουλων λογισμικών.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «μεταφέρει με αστήριχτα και αβάσιμα στοιχεία και όχι με αποδείξεις και ντοκουμέντα, διάφορες λίστες με μπόλικη λάσπη και με γκεμπελικές μεθόδους με τη λογική ότι πες -πες κάτι θα μείνει» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να κυλήσει η χώρα στο βούρκο.