Ανατροπή στο θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates – Από μια εκδικητική καταγγελία και ένα e-mail προκλήθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση

 Ανατροπή στο θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates – Από μια εκδικητική καταγγελία και ένα e-mail προκλήθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση

Μια καταγγελία και ένα email στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας προκάλεσαν τον χθεσινό συναγερμό στο “Ελ.Βενιζέλος” με τις πτήσεις της Emirates… H υπόθεση ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες από ένα e-mail στην αμερικανική πρεσβεία για έναν 35χρονο Τούρκο ο οποίος θα προέβαινε σε τρομοκρατική ενέργεια σε πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Νέα Υόρκη 10 και 11 Νοεμβρίου με Emirates.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο Τούρκος υπήκοο δεν ήταν ούτε στην πτήση της Emirates για τη Νέα Υόρκη ούτε και σε εκείνη με προορισμό του Ντουμπάι, ενώ για τον άνθρωπο αυτόν δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο….

Η καταγγελία έγινε από πρόσωπο του περιβάλλοντος του 35ρονου Τούρκου υπηκόου και ήταν η αιτία να στηθεί όλο το σκηνικό με τα δύο αεροπλάνα της Emirates στο Ελευθέριος Βενιζέλος και την γιγαντιαία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr, ο Τούρκος που ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, έχει διαβατήριο και άσυλο, ήθελε να επισκεφθεί την οικογένειά του που ζει στην Αμερική και γι’ αυτό και γι’ αυτό μετέβη στην αμερικανική πρεσβεία προκειμένου να πάρει βίζα.

Όμως η απόφαση του αυτή όπως φαίνεται δεν άρεσε σε ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος του, και αποφάσισε να τον καρφώσει στους Αμερικανούς βαφτίζοντας τον «τρομοκράτη». Έτσι έστειλε ένα e-mail που έλεγε που έλεγε ότι ο συγκεκριμένος είναι τρομοκράτης και ετοιμαζόταν να κάνει χτυπήματα.

Η Πρεσβεία, ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές, επισημαίνοντας όμως πως η πληροφορία δεν είναι απολύτως αξιόπιστη και έπρεπε να διερευνηθεί. Έτσι ζητήθηκε να εξεταστούν όλοι οι επιβάτες που θα πήγαιναν στην Αμερική με πτήσεις της Emirates προκειμένου να δουν αν θα είναι μέσα σε αυτούς και ο Τούρκος υπήκοος. Μάλιστα συστάθηκε ειδική επιτροπή ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία έκρινε πως το επίπεδο συναγερμού ήταν στο «κίτρινο». Δηλαδή λίγο πάνω λίγο πάνω από το κανονικό καθώς υπάρχουν επίσης οι διαβαθμίσεις του «πορτοκαλί» και του «κόκκινου».

Τελικά ο Τούρκος δεν βρέθηκε στις πτήσεις, βρέθηκε όμως το σπίτι του και δεν συνελήφθη, καθώς είχε νόμιμα χαρτιά τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το διαβατήριο όσο και το άσυλο του.

Σχετικά Άρθρα