Συνεχίζεται η καλοκαιρία, αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

 Συνεχίζεται η καλοκαιρία, αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με το meteo.gr αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Ωστόσο, αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικές και πρόσκαιρες βροχές αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Εύβοια. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη έως 4-5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, ενώ τοπικές και πρόσκαιρες βροχές αναμένονται σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Βόρειας Εύβοιας. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 18-19, στην Ήπειρο από 2 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 17-18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στην Νότια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις εώς 2-3 μποφόρ και στα ανατολικά εώς 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Το σκηνικό του καιρού να αλλάζει από το Σαββατοκύριακο καθώς βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης αρχίζει να μετατοπίζεται στα ανατολικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Το ψυχρό μέτωπο θα έρθει το Σαββατοκύριακο με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας.

Σχετικά Άρθρα