Συναγερμός στο “Βενιζέλος” για πτήση της Emirates – Προσγειώθηκε συνοδεία μαχητικών (εικόνες)

 Συναγερμός στο “Βενιζέλος” για πτήση της Emirates – Προσγειώθηκε συνοδεία μαχητικών (εικόνες)

Συνοδεία μαχητικών προσγειώθηκε στην Αθήνα η δεύτερη πτήση της Emirates. Κατά πληροφορίες, στο αεροδρόμιο των Σπάτων βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, καθώς υπήρξε πληροφορία από τη CIA για ύποπτο Άραβα στο σκάφος.

Θρίλερ εκτυλίχθηκε σε δύο πτήσεις της Emirates που ξεκίνησαν από την Αθήνα, καθώς μετά από ειδοποίηση της CIA αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω.

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας σήμανε συναγερμός και έσπευσαν οι αστυνομικές αρχές, με κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου και άλλες υπηρεσίες να βρίσκονται επί ποδός.

Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από πληροφορίες της CIA που έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο ύπαρξης ύποπτου επιβάτη σε μία από τις πτήσεις, ο οποίος θα προκαλούσε πρόβλημα.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το αεροδρόμιο:

https://www.youtube.com/watch?v=qdrm998furg&ab_channel=11AviationVideos

Τι συνέβη με τις πτήσεις της Emirates που σήμαναν συναγερμό στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το πρώτο αεροπλάνο, το οποίο είχε προορισμό το Ντουμπάι, δεν είχε προλάβει να απογειωθεί από το «Ελ. Βενιζέλος» και ο έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Οι Αρχές έψαξαν εξονυχιστικά το αεροπλάνο, ελέγχοντας κάθε επιβάτη που βρισκόταν στην πτήση.

Το δεύτερο αεροπλάνο της Emirates, η πτήση ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία όταν αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απ’ όπου ξεκίνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Άμυνας το αεροσκάφος το συνοδεύουν μαχητικά αεροσκάφη.

Η πορεία της πτήσης Αθήνα-Νέα Υόρκη που αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω έπειτα από πληροφορίες της CIA

Δείτε χάρτη του flightradar που δείχνουν την πορεία του αεροσκάφους που αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα, ενώ πήγαινε στη Νέα Υόρκη (ώρα περίπου 21:45):

Σχετικά Άρθρα