Σφοδρή επίθεση Τσίπρα: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος, κρύβεται από τη Βουλή, από την PEGA, απο την εξεταστική – Αυτά ούτε στη μαφία της Σικελίας

 Σφοδρή επίθεση Τσίπρα: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος, κρύβεται από τη Βουλή, από την PEGA, απο την εξεταστική – Αυτά ούτε στη μαφία της Σικελίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο STAR Channel τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι ένοχος καθώς δεν απαντάει επί τέσσερις μήνες και μίλησε για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας.

«Ο κύριος Μητσοτάκης κρύβεται. Δεν ήρθε όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, κρύφτηκε από την PEGA, κρύβεται από τη Βουλή Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο Κυριάκου Μητσοτάκης κρύβεται. «Δεν ήρθε όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, κρύφτηκε από την PEGA, κρύβεται από τη Βουλή Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες «συμπτώσεις» που τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν συμπτώσεις.

  • «Είναι 4 μήνες που έχει αποκαλυφθεί ότι ο κύριος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο και από την ΕΥΠ και από το Predator. Το ίδιο και ο Θανάσης Κουκάκης. Ο κύριος Σπίρτζης δέχτηκε το ίδιο λινκ με τον κύριο Ανδρουλάκη που παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. Όταν ο Κουκάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, ο Μητσοτάκης έσπευσε να απαγορεύσει να δοθούν στοιχεία. Όταν ο Ανδρουλάκης πήγε στην ΑΔΑΕ, τότε ο κ. Κοντολέων κατέστρεψε όλα τα στοιχεία. Όταν ο Σπίρτζης έκανε επίκαιρη ερώτηση στις 15 Νοεμβρίου 2021 λέγοντας ότι η ΕΠΥ παρακολουθεί πολίτες, την ίδια μέρα δέχτηκε το κακόβουλο λογισμικό. Έχουμε μία σειρά από συμπτώσεις Δεν είναι συμπτώσεις αυτά».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τέσσερις μήνες ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται το απόρρητο και δεν δίνει απαντήσεις. Άρα είναι ένοχος. Δεν μπορεί η δημοκρατία να βυθίζεται στο σκοτάδι. Δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και θεσμικά ζητάω απαντήσεις. Ρωτάω αν κάποιους από αυτούς τους υπόλοιπους 31 ήταν και υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Και δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή. 4 μέρες που έχω κάνει την ερώτηση, κανείς δεν έχει απαντήσει. Οφείλουμε να θέτουμε ερωτήματα. Οφείλει να απαντήσει. Τα στοιχεία υπάρχουν».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε, τότε σημαίνει ότι είναι πρωθυπουργός μειωμένου καταλογισμού, άρα ανεπαρκής. Αν γνώριζε θα ήταν επικίνδυνος και αδίστακτος.