Η ΕΚΟ Μέγας Χορηγόςόλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ

 Η ΕΚΟ Μέγας Χορηγόςόλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ

Η ΕΚΟ υπερήφανα ανανεώνει τη συνεργασία της με την ΕΟΚ μέχρι το 2024 και παράλληλα στηρίζει τη νέα πανελλαδική πρωτοβουλία «Γαλανόλευκα Αστέρια», που απευθύνεται σε αθλητές ηλικιών 11-13 ετών.

Με ουσιαστική και διαχρονική δέσμευση να βρίσκεται δίπλαστονΕλληνικόΑθλητισμό, ηΕΚΟ, η κορυφαία εταιρεία εμπορίας καυσίμων στην Ελλάδα και μέλος της HELLENiQENERGY,ανανέωσε τη συνεργασία της με την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), ως ΜέγαςΧορηγόςτων Εθνικών ΟμάδωνΜπάσκετ,στηρίζοντάς υπερήφανα τις προσπάθειές της για διακρίσεις στα διεθνή αθλητικά δρώμενα.Παράλληλα, ηΕΚΟδιεύρυνε το πλαίσιο της συνεργασίας αυτής,μέσα από τη στήριξη του νέου πανελλαδικού αναπτυξιακούπρογράμματος της ΕΟΚ, «Γαλανόλευκα Αστέρια».

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισηςδιοργανώνει για πρώτη φορά το Πρόγραμμα «Γαλανόλευκα Αστέρια»,το οποίοστοχεύει να δώσει σε νέα παιδιά,ηλικιών 11 έως και 13 ετών, την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα Πανελλαδικό Τουρνουά, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ.Περισσότερα από 15.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα θα ζήσουν αυτή τη μοναδικήεμπειρία.Παράλληλα με το τουρνουά,θα πραγματοποιηθούν 7 «φεστιβάλ» αγώνων σε περιοχές ανά την Ελλάδα.

Στηνεκδήλωση για την ανανέωση της χορηγίας της ΕΚΟ, αλλά και για την ανακοίνωση της στήριξης του Προγράμματος «Γαλανόλευκα Αστέρια», ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQENERGYκαι της ΕΚΟκ. Ανδρέας Σιάμισιης, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανανεώσαμε και αναβαθμίσαμε τηνσυνεργασίαμας με την ΕΟΚ, η οποία μετράει πάνω από 7 χρόνια. Στηρίζουμε διαχρονικά τον αθλητισμό, τη νέα γενιά και κάθε προσπάθεια ανάδειξης της χώρας μας στο εξωτερικό. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η συνεργασία μας διευρύνεται με το πρόγραμμα «Γαλανόλευκα Αστέρια», το οποίο στοχεύει στη μεταλαμπάδευση των αξιών της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ και του Ευ Αγωνίζεσθαι πανελλαδικά,στην επόμενη γενιά!Εύχομαι κάθε επιτυχία στην διαδρομή για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ανυπομονώ, όπως όλοι, να ζήσουμε μαζί με την Εθνική μας μεγάλες συγκινήσεις».

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Βαγγέλης Λιόλιος, σημείωσε: «Η ΕΚΟ θα συνεχίσει να αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και με αυτή την αφορμή είμαστε σήμερα όλοι μαζί εδώ και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. Το πρόγραμμα«Γαλανόλευκα Αστέρια» είναι μια νέα πρόκληση που δημιουργεί η ΕΟΚ και η φιλοσοφία της ενέπνευσε την ΕΚΟ, να τη στηρίξει ενεργά και να παράσχει τα απαραίτητα πολύτιμη εφόδια για την εδραίωσή του.Η ανανέωση της εμπιστοσύνης της ΕΚΟ προς το άθλημα, τον θεσμικό του φορέα, τις αξίες που πρεσβεύει και το πλάνο που έχει καταστρώσει και θέλει να εκπληρώσει, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχιστεί η αδιάκοπη δουλειά για το καλό του αθλήματος που αγαπάμε».