ΕΚΑ: Αντεργατική απόπειρα της κυβέρνησης να παρεμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ, στην απεργία

 ΕΚΑ: Αντεργατική  απόπειρα της κυβέρνησης να παρεμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ, στην απεργία

”Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την προστασία των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων τους και απαιτούν αξιοπρεπή διαβίωση” τονίζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

«Για αντεργατική και αντικοινωνική απόπειρα της κυβέρνησης να παρεμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Νοέμβρη» κάνει λόγο το ΕΚΑ, καταγγέλλοντας την ενέργεια αυτή.

«Η μεθόδευση της κυβέρνησης, μέσω των διοικήσεων των εταιρειών, να σύρουν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους, ώστε να αποδομήσουν τη δυναμική της απεργίας, δεν μας πτοεί, καθώς η προκήρυξη της απεργίας γνωστοποιήθηκε προς κάθε κατεύθυνση, πριν από έναν μήνα» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, «με την κάλυψη του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, διεκδικώντας την προστασία των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων τους και απαιτώντας αξιοπρεπή διαβίωση, αγωνιζόμενοι κατά της ακρίβειας και των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας».

«Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.