Απεργία: Μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (εικόνες & vids)

 Απεργία: Μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (εικόνες & vids)

Παραλύει η χώρα λόγω της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων. Μεγάλη η συμμετοχή -παρατηρητές αναφέρουν πως πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών- και μικρής έκτασης επεισόδια.

Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη είναι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η απεργιακή συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος ωστόσο έχουν αρχίσει οι προσυγκεντρώσεις των Συνδικάτων στα παρακάτω σημεία:

Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, στο συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος

“Ο πληθωρισμός  καλπάζει, η ακρίβεια τσακίζει, τα εισοδήματα των ευάλωτων νοικοκυριών συρρικνώνονται, οι εργαζόμενοι δεν έχουν στοιχειώδη προστασία, ούτε από το εργατικό δίκαιο ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις

Την ίδια ώρα ασκούνται πολιτικές που αυξάνουν τις ανισότητες, εντείνουν τη φτώχεια και δε δίνουν λύση στα μεγάλα προβλήματα των ανέργων. Για όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα, τα συνδικάτα κινητοποιούνται, δίνουν προτεραιότητα στις αυξήσεις των μισθών που είναι απαραίτητες  και αποτελούν την υπ’ αριθμόν  ένα διεκδίκηση σε όλη την Ευρώπη. Για τις συλλογικές  μας συμβάσεις ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το εργατικό συλλογικό δίκαιο, γιατί είναι η μόνη οδός προστασίας των μισθωτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις οριζόντιες πολιτικές, να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη, με προτεραιότητα τους άνεργους, τους  χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και βεβαίως όλη την μισθωτή εργασία, τους ανθρώπους του μόχθου που για πάνω από 10 χρόνια υφίστανται, πότε μνημόνια πότε πανδημίες και τώρα την κρίση πληθωρισμού και ακρίβειας”.

Γεμάτη κόσμο η Σταδίου
Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αυτή την ώρα κλειστές είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου αλλά και η λεωφόρος Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Κουτσούμπας: Η σημερινή απεργία στέλνει μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν θα δείξει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική

Στη μεγάλη συγκέντρωση που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας δίνει το παρών ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε δήλωσή του τόνισε:

«Η μεγάλη σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημα του δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος».

Σχετικά Άρθρα