Βελτιωμένος καιρός με 23 βαθμούς – Πότε αναμένεται ραγδαία αλλαγή και τα πρώτα χιόνια

 Βελτιωμένος καιρός με 23 βαθμούς – Πότε αναμένεται ραγδαία αλλαγή και τα πρώτα χιόνια

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη με τους βοριάδες να κυριαρχούν στο Αιγαίο. Το βαρομετρικό χαμηλό από το βορειοδυτική Ευρώπη τείνει να κινηθεί πιο ανατολικά και θα μας απασχολήσει στο τέλος της εβδομάδας, φέρνοντας βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική καλές καιρικές συνθήκες με ήλιο και βοριάδες 5-6 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη καλός καιρός και τοπικές συννεφιές μεσημέρι και απόγευμα και το θερμόμετρο στους 21 βαθμούς στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο, το Σαββατοκύριακο όμως θα έχουμε βροχοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως αναμένονται κάποιες μπόρες στη δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, με τις ψυχρές αέριες μάζες χειμωνιάτικου τύπου να ρίχνουν τη θερμοκρασία.

  • Ειδικότερα, από τους 18 με 20 βαθμούς που θα έχει κατά μέσο όρο μέχρι την Παρασκευή η χώρα, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει το Σάββατο 4 με 5 βαθμούς.

Παράλληλα, χιόνια αναμένεται να πέσουν στις κορυφές των βουνών της βορειοδυτικής χώρας, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την ατμοσφαιρική διαταραχή που θα επηρεάσει την Ελλάδα στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε.

Σχετικά Άρθρα