Βαξεβάνης: Καταθέτει αγωγή στον Μητσοτάκη, για όσα είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του

 Βαξεβάνης: Καταθέτει αγωγή στον Μητσοτάκη, για όσα είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του

Αγωγή καταθέτει κατά του πρωθυπουργού ο Κώστας Βαξεβάνης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 μίλησε για απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου και μάλιστα το 2016, βάσει της οποίας ο δημοσιογράφος, ”εμπλέκεται σε ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο”.

Σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση που απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου στους κυβερνητικούς συντάκτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξης, το documentonews.gr επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να απαντήσει επισήμως ποια είναι η εν λόγω απόφαση. Όπως γράφει το site:

“Ο Γιάννης Οικονόμου δεν θυμόταν αν η απόφαση είναι «το 2016 ή το 2017» και όπως γνωστοποίησε πως θα κάνει τα ανάλογα τηλεφωνήματα για να ενημερωθεί”.

Στη συνέχεια, το documentonews.gr ξεκαθαρίζει πως καμία δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ δεν εμπλέκει το όνομα του Κ. Βαξεβάνη σε τέτοιου είδους υπόθεση και δη το 2016.

“Γι΄αυτό, λοιπόν ο εκδότης του Documento δεσμεύεται να καταθέσει αγωγή κατά του πρωθυπουργού, προχωρώντας στην εξής δήλωση: «Ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός”.

Νωρίτερα, για τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν είναι απλά συκοφάντης αλλά και εθνικά επικίνδυνος. Ο μόνος που εμπλέκεται ανοικτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου το 2016 με ροή ροή ρωσικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας με στόχο για να βουλιάξει τον τόπο σε μία απίστευτη λάσπη», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα