Συγκλονιστικές εικόνες στην Αγία Πελαγία με αυτοκίνητα στον βυθό της θάλασσας

 Συγκλονιστικές εικόνες στην Αγία Πελαγία με αυτοκίνητα στον βυθό της θάλασσας

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φακός στο βυθό της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη καθώς οι δύτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό και κινήθηκαν ανάμεσα σε θαμμένα αυτοκίνητα, φερτά υλικά και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων, μετά τη φονική πλημμύρα.

Η επιχείρηση ανάσυρσης ολοκληρώθηκε και αφορούσε σε συνολικά 16 αυτοκίνητα σε Αγία Πελαγία και Παλαιόκαστρο αλλά και μηχανάκια. Την ίδια στιγμή η κολύμβηση και η αλιεία απαγορεύονται ακόμα στην περιοχή καθώς κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποτέλεσαν τα σκευάσματα φαρμακείου που κατέληξαν στα νερά της θάλασσας.

Κρήτη - Αγία Πελαγία- αυτοκίνητα

Η εικόνα είναι απόκοσμη και δεν θυμίζει τα πεντακάθαρα νερά της Αγίας Πελαγίας. Οι δύτες κινούνται ανάμεσα σε θαμμένα αυτοκίνητα, λάστιχα και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων.

Κρήτη- αυτοκίνητα- Αγία Πελαγία

Η εικόνα είναι συγκλονιστική καθώς η θάλασσα μετατράπηκε σε ένα «νεκροταφείο» αυτοκινήτων. Οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να σώσουν τα οχήματά τους και κατέληξαν με το ορμητικό ποτάμι στο βυθό. Ανάμεσα στους δύτες που έζησαν την παράδοξη εμπειρία και αντίκρισαν όλο το βιος των ντόπιων κάτω από το νερό, είναι ο 19χρονος Μιχάλης Μακριδάκης.

Ο σιωπηλός κόσμος του βυθού προκαλεί δέος. Μέσα σε λίγα λεπτά η τρομακτική καταιγίδα παρέσυρε τα πάντα και όλα τα υπάρχοντα των κατοίκων κατέληξαν στη θάλασσα.

Σχετικά Άρθρα