Σε μυστική επιφυλακή τα νοσοκομεία – Η περιοχή της Ελλάδας που πίστευαν ότι θα έπεφτε ο κινέζικος πύραυλος

 Σε μυστική επιφυλακή τα νοσοκομεία – Η περιοχή  της Ελλάδας που πίστευαν ότι θα έπεφτε ο κινέζικος πύραυλος

Σε επιφυλακή είχαν μπει τα νοσοκομεία στην Πάτρα και στα Γιάννενα πριν από μερικές μέρες όταν αναμενόταν να πέσουν στην γη, τα συντρίμια του κινέζικου πύραυλου από το διάστημα, που τελικά έπεσαν κάπου στον …Ειρηνικό.

Γι αυτό το λόγο ζητήθηκε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να τεθούν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς και Κέντρα του ΕΚΑΒ σε Πάτρα και Ιωάννινα.

Στη ζώνη κινδύνου συντριβής ήταν οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου και της βόρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το έγγραφο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει αποκλειστικά σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», μέσω του οποίου ζητείται να τεθούν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία που ανήκουν στη δικαιοδοσία της 6ης ΥΠΕ μεταξύ των οποίων των Πατρών και των Ιωαννίνων και το ΕΚΑΒ.

ΠΑΤΡΑ

Με την επισήμανση «άμεσο», το έγγραφο του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 4/11/2002 με εντολή του γ. γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, απεστάλη την Παρασκευή προς όλους του εμπλεκόμενους φορείς μεταξύ των οποίων και η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Λόγω της μικρής πιθανότητας πτώσης τμημάτων διαστημικού πυραύλου, σας γνωρίζουμε ότι κινεζικός διαστημικός πύραυλος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες και θραύσματά του ενδέχεται να καταπέσουν στις περιοχές της Β. Πελοποννήσου, του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, τα Κέντρα των επιχειρήσεων των φορέων θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν το ΕΣΚΕΔΙΚ προκειμένου να λάβουν περαιτέρω οδηγίες» ανέφερε το περιεχόμενο, που συνοδευόταν από χάρτη πρόβλεψης πτώσης.

Σχετικά Άρθρα