Προκαλεί ξανά ο Έλον Μασκ: Ανέβασε φωτογραφία ενός ναζί στρατιώτη (εικόνα)

 Προκαλεί ξανά ο Έλον Μασκ: Ανέβασε φωτογραφία ενός ναζί στρατιώτη (εικόνα)

Σάλο προκαλεί για ακόμα μια φορά ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, αφού δημοσίευσε φωτογραφία ενός ναζί στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που κουβαλάει ένα κλουβί με τρία ταχυδρομικά περιστέρια στην πλάτη του, γράφοντας στη λεζάντα «τρία αδιάβαστα μηνύματα».

Ο Έλον Μασκ ήθελε να… παραλληλίσει τα ταχυδρομικά περιστέρια με τη σημερινή λειτουργία του Twitter, γράφοντας «πώς άλλαξαν οι καιροί» και προσθέτοντας ότι «την εποχή που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει…».

Η εικόνα του στρατιώτη προκάλεσε οργή, σύμφωνα με την DailyMail, αφού φαίνεται να συγκρίνει τα περιστέρια της εικόνας με το πουλί του Twitter και τους 115 εκατομμύρια χρήστες που μετράει η πλατφόρμα. Αν και δεν φέρει διακριτικά, ο στρατιώτης είναι ναζί της Βέρμαχτ, όπως διαπίστωσαν πολλοί χρήστες.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εικόνα ένας χρήστης που ισχυρίστηκε ότι ήταν «απόγονος ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος» ενώ άλλοι σχολίασαν: «Πραγματικά με αρρωσταίνει… Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για τη χρήση τέτοιων εικόνων. Οι διαφημιστές θα πρέπει να αποσύρουν τις δαπάνες τους στο Twitter».

Ένας δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Αρσέν Οστρόβσκυ, ρώτησε τον Έλον Μασκ αν η εικόνα του ναζί στρατιώτη της Βέρμαχτ ήταν σκόπιμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις με τις τοποθετήσεις του στο Twitter. Χθες, μάλιστα, προέτρεψε τους ουδέτερους ψηφοφόρους των ΗΠΑ να ψηφίσουν τους Ρεπουμπλικάνους ενώ μια έγκυος πρώην εργαζόμενη τον προειδοποίησε ότι θα πάνε στα δικαστήρια μετά την απόλυσή της.