“Παραπολιτικά”: Τι γράφουν για την συνάντηση Μητσοτάκη-Μαρινάκη και τα “έργα Λαβράνου”

 “Παραπολιτικά”: Τι γράφουν για την συνάντηση Μητσοτάκη-Μαρινάκη και τα “έργα Λαβράνου”

H στήλη Bigmouth του σάϊτ powergame.gr, ιδιοκτησίας του Γιάννη Κουρτάκη, δημοσιεύει σήμερα στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, αναφέρονται σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο, μεταξύ του πρωθυπουργού και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μία ημέρα, δηλαδή, πριν την ευθεία επίθεση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και του αντιπροέδρου της ομάδας Γ. Βρέντζου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο ιδιώτης και οι «μαϊμού» συνομιλίες

– Η χθεσινή ιστορία με τον ιδιώτη που είχε νοικιάσει έναν ολόκληρο κοριό από το Ισραήλ και παρακολουθούσε υπουργούς, επιχειρηματίες, εκδότες, δημοσιογράφους και τη Μαρίνα Πατούλη δεν σας κρύβω ότι έκανε μεγάλο γκελ στην αγορά. Γι’ αυτό και αποφάσισα να συνεχίσω με τις ημέρες και τα έργα του συγκεκριμένου ιδιώτη. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.  Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του predator την είχε ψωνίσει για τα καλά. Σε τέτοιο βαθμό που νόμιζε ότι κυβερνά με βοηθό τον Μητσοτάκη! Το τι έλεγε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του δυσκολεύομαι να σας το περιγράψω, γιατί δεν ζει (πλέον) και η βασίλισσα Ελισάβετ για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του ιδιώτη. Ωστόσο, υπάρχουν και πράγματα που δεν χρειάζονται επιβεβαίωση. Όπως, για παράδειγμα, η πληροφορία που ήθελε τον ιδιώτη να «κατασκευάζει» μαϊμού συνομιλίες και να τις προωθεί στα διάφορα κέντρα εξουσίας. Ένας φίλος μου, που γνωρίζει καλά τον ιδιώτη, μου περιέγραφε μια σκηνή όπου ο ιδιώτης, λίγο πριν την αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση, επικαλούνταν συνομιλία του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον τρομοκράτη Κουφοντίνα. Βλέπετε, ο ιδιώτης, που έχει δει πολλές ταινίες στη ζωή του, την επομένη κάθε ταινίας έφτιαχνε και μια συνομιλία. Βλέπετε, δεν του αρκούσαν, του ιδιώτη, τα όσα υπέκλεπτε από το predator.

! Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Μητσοτάκης προαναγγέλλει νομοθετικές ρυθμίσεις για τα παράνομα λογισμικά, από σχετικά αξιόπιστη πηγή πληροφορούμαι ότι ο γνωστός ιδιώτης του predator, που παρακολουθούσε το μισό υπουργικό συμβούλιο, επιχειρηματίες και εκδότες, διαθέτει, εκτός από ασυλία, και αστυνομική φρουρά. Αν ισχύει αυτό, μπορώ να δώσω μία και μόνη εξήγηση. Ότι η Αστυνομία δεν προστατεύει τον ιδιώτη, αλλά την πραμάτεια του.

Οι εν Ελλάδι δουλειές του Λαβράνου…

– Σας έγραφα χθες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας έχουν αποφασίσει να φωτίσουν για τα καλά το πρόσωπο του τεράστιου εν Ελλάδι επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου. Ενός ανθρώπου που όσοι συνομιλούν μαζί του έχουν αποκομίσει την εντύπωση ότι μας κάνει χάρη που παραμένει στην Ελλάδα. Βλέπετε, ο «νέος Βαρδινογιάννης» (έτσι ονειρευόταν τον εαυτό του) έχει απλωμένες δεκάδες δουλειές, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (και αγγλικών λιρών) ανά τον κόσμο. Προφανώς, τα τελευταία χρόνια, λόγω της αγάπης που είχε στο Έθνος, είπε να σπαταλήσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του και στη μικρή Ελλαδίτσα. Άλλωστε, ο Λαβράνος, εκτός του ότι θεωρεί μικρή για το επιχειρηματικό του εκτόπισμα τη χώρα (μας), δυσκολεύεται να κάνει και δουλειές, εξαιτίας της διαφθοράς που ζει και βασιλεύει σε κάθε επίπεδο. Απολύτως λογικό, από τη στιγμή που έχει συνηθίσει να κάνει δουλειές στα πιο σκληρά και -συνάμα- αυστηρά συστήματα του πλανήτη, όπως είναι αυτό της Μεγάλης Βρετανίας.

…η όψιμη επαφή με τη ΝΔ…

– Επειδή στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις, κρίνω σκόπιμο (σήμερα) να αποκαταστήσω κάπως τα πράγματα σε σχέση με τον μεγαλοεπιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο και τη σχέση του με τη ΝΔ. Σε αντίθεση με τα όσα λέγονται και γράφονται, ο συγκεκριμένος μεγιστάνας πέρασε το κατώφλι του κυβερνώντος κόμματος στα μέσα του 2017. Τον πήγε ένα πολιτευτής, που σήμερα είναι υπουργός. Ο Λαβράνος ψαχνόταν να πιάσει στασίδι στην επόμενη κυβέρνηση. Εκεί, λοιπόν, γνώρισε τον μετέπειτα γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Επομένως, τα όσα διαβάζω περί μακροχρόνιας σχέσης των δύο ανδρών απλώς είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Η προηγούμενη επαφή του τεράστιου επιχειρηματία Λαβράνου με τη ΝΔ. χρονολογείται στο 2012, τότε που είχε αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Δένδιας. Διευθυντής του τελευταίου ήταν ο Άκης Μεταλληνός, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του, μέχρι την ημέρα που πήγε στον Δένδια να υπογράψει μια σύμβαση εταιρείας του Λαβράνου. Για να καταλάβετε πόσο ισχυρός είναι ο συγκεκριμένος  επιχειρηματίας, αξίζει να σας αναφέρω μια μαρτυρία ανθρώπου που έζησε το παρασκήνιο (και τα όσα ακολούθησαν) εκείνη την περίοδο. Ο Λαβράνος ουσιαστικά προεξοφλούσε το πολιτικό τέλος του Δένδια. Από τότε όχι μόνο δεν έχει τελειώσει ο Κερκυραίος πολιτικός, αλλά κοντεύει να γίνει πρωθυπουργός. Μια εξήγηση (και πάλι) μπορώ να δώσω. Ότι ο Λαβράνος, επειδή είχε πολλές δουλειές ανά τον κόσμο, είπε να μην ασχοληθεί με την αμελητέα (πολιτική) ποσότητα που ακούει στο όνομα Δένδιας.

…και η ανύπαρκτη σχέση με Τσίπρα

Όλα αυτά τα χρόνια ο Λαβράνος διέδιδε δεξιά κι αριστερά ότι διατηρούσε σχέση (εκτός των άλλων) και με τον πρόεδρο Τσίπρα. Προφανώς, θεωρούσε (στενή σχέση) τη μία και μόνη (τυχαία) συνάντηση που είχε σε ένα παιδικό πάρτι. Και επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον γνωρίζει ούτε και του χρωστάει, μαθαίνω ότι ενδεχομένως και τις επόμενες ώρες του ετοιμάζει ένα υπέροχο πάρτι.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μαρινάκη

– Αν σας έλεγα ότι το Σάββατο το μεσημέρι άνθρωπος της στήλης εντόπισε τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη να εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, θα το πιστεύατε; Κι όμως, συνέβη. Μάλιστα, χθες άρχισα να τηλεφωνώ σε διάφορες κυβερνητικές πηγές, ψάχνοντας να μάθω πώς πήγε η συνάντηση των Μητσοτάκη – Μαρινάκη. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, όλοι μα όλοι, εξ όσων είχαν εικόνα, μου περιέγραφαν ένα εξαιρετικό κλίμα, παρά το γεγονός ότι ερχόταν μετά τα δημοσιεύματα των «Νέων» και του «Βήματος».

– Μάλιστα, οι ίδιοι έπεσαν από τα σύννεφα λίγες ώρες μετά, γιατί προφανώς είχαν πέσει (και μάλιστα) πανηγυρικά έξω. Κι αυτό γιατί -όπως πληροφορούμαι- στη συνάντηση των δύο ανδρών ο Μαρινάκης επί της ουσίας επανέλαβε τα όσα γράφουν οι εφημερίδες του για την υπόθεση των υποκλοπών και τις προεκτάσεις που έχει αυτή. Επί της ουσίας, ο γνωστός εκδότης αποφάσισε να κλιμακώσει το θέμα των υποκλοπών. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Άλλωστε, όπως υποστήριξε και σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος Μαρινάκης: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να κινήσει γη και ουρανό για να διαλευκανθεί η υπόθεση των υποκλοπών».

Σχετικά Άρθρα