Μαξίμου: Αναβρασμός για νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών – Τα μηνύματα Μητσοτάκη, ο εκνευρισμός και ο ξαφνικός πόλεμος με τον Μαρινάκη

 Μαξίμου: Αναβρασμός για νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών – Τα μηνύματα Μητσοτάκη, ο εκνευρισμός και ο ξαφνικός πόλεμος με τον Μαρινάκη

Αγανάκτηση, οργή αλλά και αγωνία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το τι θα επακολουθήσει στο ζήτημα των υποκλοπών. Ήδη, στα πολιτικά και στα δημοσιογραφικά γραφεία συγκλίνουν πληροφορίες που θέλουν τις επόμενες ημέρες να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας κι άλλα ονόματα πολιτικών στελεχών καθώς επίσης και διάλογοι κυβερνητικών στελεχών. 

Η γαλάζια πτέρυγα παρακουλουθεί αμήχανη τις εξελίξεις καθώς το ζήτημα αγγίζει τα “σπλάχνα” της παράταξης, ενώ το κυβερνητικό στρατόπεδο επιχειρεί πάση θυσία να βγάλει απο το “κάδρο” των καταγγελιών τον πρωθυπουργό. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εμφανή εκνευρισμό κατά την χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1:

  • αναφέρθηκε σε ασύστολα ψέματα που περιλαμβάνονται σε δημοσιεύματα δίχως κανένα στοιχείο για παρακολουθήσεις με παράνομα λογισμικά,
  • υποστήριξε πως πίσω απο τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας,
  • ταύτισε την υπόθεση Νοβάρτις με την υπόθεση των υποκλοπών,
  • έστειλε αυστηρό μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και
  • κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αποσυσπείρωσης της ΝΔ προκαλώντας τον να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης. 

Θα πάω μέχρι τέλους 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να τραβήξει το χαρτί της θεσμικότητας όσον αφορά το χρόνο των εθνικών εκλογών.

Χθες έκλεισε τα  σενάρια πρόωρων εκλογών που είχαν φουντώσει τις τελευταίες ώρες  λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση των υποκλοπών δηλώνοντας κατηγορηματικά πως “δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις απο κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές που αυτό επιδιώκουν”. 

Τόνισε πως “έχω θεσμική υποχρέωση και υποχρέωση απέναντι στην συνείδηση μου να οδηγήσω τον τόπο με ασφάλεια προς τα εμπρός, να μην επιτρέψω η χώρα να βουλιάξει σε αυτό τον άθλιο βούρκο στον οποίο κάποιοι επιδώκουν να κινηθεί”. 

 Επανέλαβε πως οι κάλπες θα στηθούν στο συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο δηλαδή στο τέλος της τετραετίας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών παραμένει αν η χώρα θα συνεχίσει, σε αυτά τα ταραγμένα νερά τα οποία διανύουμε, όχι απλά στο δρόμο της σταθερότητας αλλά της προόδου και υπογράμμισε ότι “Το δίλημμα είναι: μπροστά ή πίσω.  Ξέρουμε το πίσω τι σημαίνει και ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο”. 

Πίσω από τον Κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο Αλ. Τσίπρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο Κ. Βαξεβάνης είναι υποκινούμενος απο τον Αλέξη Τσίπρα και προσπαθούν να στήσουν την υπόθεση των υποκλοπών όπως έστεισαν την υπόθεση Νοβαρτις.

  • “Πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι δική του είναι η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη και σε μια απίστευτη συζήτηση, όπου πρέπει εμείς να αποδείξουμε ουσιαστικά ότι δεν είμαστε ελέφαντες και δεν πρέπει να αποδείξει αυτός ο οποίος μας κατηγορεί ότι οι κατηγορίες του στοιχειωδώς ευσταθούν” τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι ίδια με την περίπτωση Novartis σημειώνοντας πως “Δέκα πολιτικά πρόσωπα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια για να αθωωθούν όλοι. Την ίδια ιστορία ξαναβλέπουμε από τους ίδιους ακριβώς υποκινητές”. 

Πόλεμος με τον Β. Μαρινάκη 

Αίσθηση προκάλεσε το αύστηρο μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στον Βαγγέλη Μαρινάκη χωρίς όμως να τον κατονομάσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι “ η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού”.

Μάλιστα, υποστήριξε πως “κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους. Κάποιοι επειδή μπορεί να έχουν μια ομάδα ή να ελέγχουν κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας”.

Να με ρίξει στην Βουλή 

Στο εσωτερικό της παράταξης επικρατεί αναταραχή απο τις τελευταίες εξελίξεις και ουδείς μπορεί να προβεί σε ασφαλή συμπεράσματα για το που μπορεί θα οδηγήσει αυτό. Ωστόσο ο πρωθυπουργός προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για να λάβει – όπως είπε – εκωφαντική απάντηση.

Σημείωσε, δε, πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διασπορά διχόνοιας στο εσωτερικό της ΝΔ. “Η χώρα έχει Σύνταγμα, η Κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής. Εάν κάποιος αυτό το αμφισβητεί, δεν έχει παρά να πάει στην Βουλή και να ζητήσει από την Βουλή να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Σε αυτή την περίπτωση θα πηγαίναμε σίγουρα σε εκλογές” δήλωσε. 

Σχετικά Άρθρα