Υποκλοπές: Τα μηνύματα στο τηλέφωνο του Καρυπίδη για Ιβάν και Τίγρη

 Υποκλοπές: Τα μηνύματα στο τηλέφωνο του Καρυπίδη για Ιβάν και Τίγρη

Από τα νέα στοιχεία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων (που έφερε στο φως η εφημερίδα Documento) ξεχωρίζει ο τρόπος που επιχειρήθηκε και έγινε η παρακολούθηση του τηλεφώνου του ιδιοκτήτη του Άρη, Θοδωρή Καρυπίδη ώστε να ακούν τις συνομιλίες του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δυο στοιχεία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα link που εστάλησαν στον μεγαλομέτοχο του Άρη είχαν ως συνδέσμους γνωστές ιστοσελίδες που καλούσαν τον Θ.Καρυπίδη να πατήσει τον σύνδεσμο ώστε να ξεκινήσει η παρακολούθηση.

Μερικά link δεν τα πάτησε ο Καρυπίδης.Υπήρχαν όμως και link που πάτησε.

Ένα απ΄αυτά έγραφε για τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ας δούμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

“Από τα στοιχεία που δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα πραγματικά φαίνεται να έχει διαπιστώσει την παρακολούθησή του, αφού στο τηλέφωνό του έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον τέσσερα κακόβουλα μηνύματα.

  • Σε ένα από αυτά, το οποίο έλαβε στις 23 Ιουνίου 2021 και στο οποίο περιλαμβάνεται κακόβουλο λογισμικό, υπάρχει σύνδεσμος που μοιάζει να παραπέμπει στο YouTube, το οποίο συνοδεύεται με το λεκτικό: «Κάποτε μου το αφιέρωνες, αλλά τώρα μας έχεις ξεχάσει Θοδωρή μου. Ελπίζω να σε ξαναπετύχω στο Dry». Ο επιχειρηματίας ρωτάει «ποιος είναι» χωρίς να λάβει απάντηση.
  • Στις 5 Οκτωβρίου νέο μήνυμα φτάνει στον επιχειρηματία με σύνδεσμο που μοιάζει να παραπέμπει στο cnn.gr αλλά περιλαμβάνει κακόβουλο λογισμικό. Το συγκεκριμένο συνοδεύεται από το λεκτικό «προεδράρα αυτό τον Αρη θέλουμε».Προφανώς ο απόστολέας γνωρίζει ότι επειδή αναφέρει τον Αρη, ο πρόεδρος της ομάδας θα πατήσει τον σύνδεσμο.
  • Στις 8 Οκτωβρίου ακόμη ένα μήνυμα φτάνει στον Καρυπίδη, το οποίο περιλαμβάνει λινκ προς το blogspot.edolio5.com.Πρόκειται για τον ίδιο σύνδεσμο που είχε σταλεί στους Νίκο Ανδρουλάκη, Χρήστο Σπίρτζη και Θανάση Κουκάκη. Το συγκεκριμένο μήνυμα έγραφε: «Πρόεδρε οι Αθηνέζοι θα χάσουν τον ύπνο τους με τις αποκαλύψεις αυτές ε;»
  • Στις 17 Νοεμβρίου ο Θεόδ. Καρυπίδης λαμβάνει νέο μήνυμα με κακόβουλο λογισμικό, πάλι αθλητικού ενδιαφέροντος. Το μήνυμα παραπέμπει δήθεν στην ιστοσελίδα thestival.grΤο ακριβές link ήταν το thestival.news και συνοδευόταν από τη φράση «να δεις που ο Ivan τα έκανε πλακάκια με τον μαλάκα το τίγρη για σένα!».

Από τον έλεγχο προκύπτει ότι τα τέσσερα μηνύματα ήταν φορείς του κακόβουλου λογισμικού που φτιάχτηκε για να παρακολουθηθεί ο Καρυπίδης. Ο ίδιος σε ορισμένα από τα μηνύματα πάτησε τον σύνδεσμο, με αποτέλεσμα το λογισμικό να εγκατασταθεί στο τηλέφωνό του.

Μέσα από αυτό έγινε και η παρακολούθηση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες.

Αντίστοιχα λογισμικά στάλθηκαν και στην αδερφή του Θεόδ. Καρυπίδη Ειρήνη.»