Βαξεβάνης: “Ενιαίο κέντρο παρακολούθησης ΕΥΠ και Pretador”- Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα

 Βαξεβάνης: “Ενιαίο κέντρο παρακολούθησης ΕΥΠ και Pretador”- Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα

Εγκληματικό εγκέφαλο χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε για την υπόθεση των υποκλοπών και εν συνεχεία έκανε δηλώσεις στον τύπο.

Μεταξύ άλλων, ο εκδότης του Documento τόνισε: “Οι κκ Λαβράνος Μπίτζιος συμμετείχαν σε σύστημα αμαρτωλό που παρακολουθούσε. Κανείς δεν τους κάλεσε, καμία έρευνα δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία επί της ουσίας προσπάθεια για έρευνα. Αυτό επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν ξεχωρίζουν το predator με την ΕΥΠ. Μιλάμε για ένα ενιαίο κέντρο παρακολούθησης του οποίου εγκληματικός εγκέφαλος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Από το Σάββατο η εφημερίδα Documento είχε δημοσιεύει λίστα παρακολουθούμενων στην οποία περιλαμβάνονται πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά όχι μόνο.

Η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη μετά την κατάθεση Βαξεβάνη

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για παρακολουθήσεις υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου.

Το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι δημοκρατικές ελευθερίες  και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποτάσσονται στην αρχή του ενός ανδρός. Και στις μεθόδους του προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους.

Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα θεσμικής εκτροπής προς ικανοποίηση παρανοϊκής διαστροφής εξαιτίας προσωπικής ανασφάλειας. Οι «άριστοι» της εγκληματικής παρέας δεν ορρωδούν προ ουδενός, αφού κακοποιούν ακόμη και γυναικόπαιδα, αρκεί να συλλέγουν κατάλληλο προς πάσα χρήση και εκβίαση υλικό από την ιδιωτική ζωή εχθρών και φίλων.  

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανθίσταται λυσσαλέα στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας γιατί τρέμει τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των αξιόποινων πράξεων και παραλείψεών της.

Ο ζόφος όμως δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία.

Η κοινωνία, η Ελλάδα, το πολίτευμα, έχουν ανάγκη από φως. Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού. 

Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου.

Δεν έχει δικαίωμα να βραδυπορεί να εκτελέσει το καθήκον της σε μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, που παράγει φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης και πολιτικής παρακμής.

Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχισθεί.
Έστω και αργά, ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει.
Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!