Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν ετοιμάζει πυραύλους εμβέλειας 800 χιλιομέτρων

 Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν ετοιμάζει πυραύλους εμβέλειας 800 χιλιομέτρων

Μετά τον πύραυλο Tayfun, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε την ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων «Gezgin» και «Cenk».

«O Eρντογάν αφού αποκάλυψε τις τελευταίες λεπτομέρειες του πυραύλου Tayfun αποκάλυψε και την ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων Gezgin και Cenk» μετέδωσε το CNN Turk.

«Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι είναι υποηχητικοί ή υπερηχητικοί που κατευθύνονται στο στόχο τους σε πολύ χαμηλό ύψος για να μην εντοπιστούν από τα ραντάρ. Η Τουρκία εργάζεται πάνω σε αυτά τα συστήματα που έχουν εμβέλεια εκατοντάδων χιλιομέτρων» ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Το σύστημα αυτό το οποίο θα έχει εμβέλεια τουλάχιστον 800 χιλιομέτρων και θα δώσει δυνατότητες στην Τουρκία για επίθεση από τη θάλασσα σε έδαφος και γι αυτό είναι από τα πιο κρίσιμα σχέδια που αφορούν στο τουρκικό Ναυτικό. Ενώ το πυραυλικό σύστημα Gezgin όταν θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αντίστοιχο των πυραύλων. Tomahawk που διαθέτουν οι ΗΠΑ. Ο πύραυλος Cenk είναι από τα μυστικά συστήματα που ετοιμάζεται από την Roketsan» πρόσθεσαν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.