ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη:”Αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε”

 ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη:”Αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε”

Για ένα “παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει “αξιοθρήνητη” την κίνηση του πρωθυπουργού “να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε.

Η ανακοίνωση καταλήγει με το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον κ. Μητσοτάκη να παραστεί στη Βουλή και να απαντήσει για τη λίστα των υποκλοπών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε. Όλη η συνέντευξη που έδωσε, άρον άρον μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των υπουργών του και επιχειρηματιών με το Predator, ήταν ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων.

Είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης.

Μέχρι τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι Πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ελέω Θεού μονάρχης και οφείλει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ.