ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: “Εκλιπαρεί για πρόταση μομφής για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε”

 ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: “Εκλιπαρεί για πρόταση μομφής για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε”

Σκληρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε στη συνέντευξη στον Ant1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας ότι είναι αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής ο πρωθυπουργός για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε. Όλη η συνέντευξη που έδωσε, άρον άρον μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των υπουργών του και επιχειρηματιών με το Predator, ήταν ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει ότι «είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης».

«Μέχρι τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ελέω Θεού μονάρχης και οφείλει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.