Η (έμμεση) αντίδραση Κουρτάκη για την λίστα και τον ιδιώτη των “κοριών”

 Η (έμμεση) αντίδραση Κουρτάκη για την λίστα και τον ιδιώτη των “κοριών”

O εκδότης και ιδιοκτήτης του ομίλου των “Παραπολιτικών” Γιάννης Κουρτάκης (φωτό επάνω από τον λογαριασμό του στο Twitter) φέρεται -όπως προκύπτει από την λίστα που δημοσίευσε το Documento- να είναι εις εξ αυτών που παρακολουθούνταν. Δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Ιδιοκτήτης ενός μιντιακού ομίλου που στηρίζει απολύτως την κυβέρνηση και επιτίθεται συχνά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στενός συνεργάτης και συνομιλητής του Βαγγέλη Μαρινάκη (το όνομα του οποίου ήταν επίσης στην ίδια λίστα), θα ανέμενε κανείς όχι μόνο να παρακολουθείται -εάν είναι ακριβές το δημοσίευμα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη-, αλλά να χαίρει “ασυλίας”.

Προσώρας, ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Όμως, τα μεν parapolitika.gr παρέπεμπαν, χθες, στο καυστικό και αποκαλυπτικό άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο in.gr (ιδιοκτησίας Μαρινάκη), το δε powergame.gr (δικής του ιδιοκτησίας), σχολιάζει, σήμερα, κατά τρόπο που δεν κρύβει την έντονη αντίδρασή του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Η κυβέρνηση, ο ιδιώτης του predator…
– Χθες η εφημερίδα Documento του Βαξεβάνη αποκάλυψε μια λίστα με κάμποσους παρακολουθούμενους από τον γνωστό ιδιώτη, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μητσοτάκη, δεν είχε (απολύτως) καμία σχέση με την κυβέρνησή του. Πρόκειται για έναν ιδιώτη, που ξύπνησε μια μέρα και είπε να πάει να νοικιάσει έναν «κοριό» από ένα παρακρατικό σύστημα του Ισραήλ και μετά αυτός ο ιδιώτης άρχισε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο, επιχειρηματίες, εκδότες και… ηθοποιούς. Η πράξη αυτή του ιδιώτη, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά και η κουτσή Μαρία, δεν εντάσσεται σε αυτό που λέμε «νομιμότητα». Για να ακριβολογώ, ο ιδιώτης παρακολουθούσε όποιον στεκόταν εμπόδιο στα σχέδιά του, να γίνει (όπως έλεγε ο ιδιώτης) ο «νέος Βαρδινογιάννης».

Τον ιδιώτη που έκανε καριέρα επί Μητσοτάκη, τον γνωρίζουν πλέον οι πάντες. Και, όπως λένε, πρόκειται για έναν απατεώνα δευτέρας διαλογής, ο οποίος παραμυθιάζει ακόμη και τα πλακάκια στο μπάνιο του. Επειδή, όμως, εσχάτως έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τον ιδιώτη, νομίζω ότι ο ισχυρισμός του Μητσοτάκη δεν έχει πλέον καμία (απολύτως) αξία. Γιατί ο πρωθυπουργός δεν είναι ούτε ραδιοφωνικός παραγωγός ούτε αρθρογράφος σε εφημερίδα. Είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών και της θωράκισής τους. Αν, για παράδειγμα, ένας ιδιώτης αρχίσει να σκοτώνει στην πλατεία Συντάγματος ανυποψίαστους πολίτες, ο πρόεδρος Κυριάκος δεν μπορεί να βγει και να πει ότι «αφού είναι ιδιώτης, δεν μπορώ να κάνω τίποτα». Απεναντίας, εκτιμώ ότι με το «καλημέρα» θα πάει η Αστυνομία και θα συλλάβει τον ιδιώτη δολοφόνο.”

Και ο νοών νοείτο…

Σχετικά Άρθρα