Καλάθι του νοικοκυριού: Διερύνεται η λίστα και σε άλλες επιχειρήσεις

 Καλάθι του νοικοκυριού: Διερύνεται η λίστα και σε άλλες επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στο ”καλάθι του νοικοκυριού”, εξετάζοντας παράλληλα, την εφαρμογή του μέτρου και σε άλλες επιχειρήσεις.

Στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο «καλάθι του νοικοκυριού» αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο ERT News, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πρωτοβουλίες για περαιτέρω βελτίωση του καλαθιού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η κίνηση αυτή έχει διπλή σημασία, καθώς πέρα από τις εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων, οι εταιρείες παραγωγής «στριμώχνονται», με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να προβούν σε αυξήσεις, λόγω των νέων ανταγωνιστικών τιμών που έφερε το «καλάθι του νοικοκυριού».

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αλλαγών στο «καλάθι του νοικοκυριού» ή ακόμα και στην επέκτασή του.

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη εξετάζεται η επέκταση της λίστας των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» αλλά και η πιθανή επέκταση του συγκεκριμένου σε άλλες επιχειρήσεις, πέρα από τα σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι στην συζήτηση για ένα νέο «καλάθι» είχαν μπει αρτοποιοί και κρεοπώλες.

Οι αλλαγές

Τις επόμενες μέρες αναμένονται αλλαγές, μεταξύ αυτών, οι μεγαλύτερες και ευδιάκριτες ταμπέλες στα προϊόντα του καλαθιού και διασφάλιση της επάρκειας στα προσφερόμενα προϊόντα.

«Σε πολλές περιπτώσεις προϊόντα του καλαθιού είχαν εξαντληθεί και δεν είχαν αντικατασταθεί στο ράφι, αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο. Θέλουμε να υπάρχει μέσα, κάποιες αλυσίδες είχαν αντικαταστήσει με άλλα προϊόντα, είναι εντελώς απαράδεκτο, γι’ αυτό θα βγάλω υπουργική απόφαση τη Δευτέρα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και προϊόντα που θα απευθύνονται και σε καταναλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

«Θα δημιουργήσουμε ένα ειδικό ‘καλάθι’ με προϊόντα για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες», υπογράμμισε ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα