Ένας συνταγματολόγος στον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ- Ποιός είναι ο Π. Δουδωνής και γιατί τον επέλεξε ο Ανδρουλάκης

 Ένας συνταγματολόγος στον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ- Ποιός είναι ο Π. Δουδωνής και γιατί τον επέλεξε ο Ανδρουλάκης

Ένα πρόσωπο-έκπληξη θα αναλάβει επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του ΠαΣοΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», επέλεξε για τη θέση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού τον συνταγματολόγο Παναγιώτη Δουδωνή. Γνωστός, τα τελευταία χρόνια από την συμμετοχή του στα πάνελ του Action24 (επί ιδιοκτησίας Διονύση Παναγιωτάκη), ο οποίος εθεωρείτο ότι είχε μετριοπαθή λόγο προς την κυβέρνηση και οξύ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιλογή του κ. Δουδωνή δείχνει, όπως σημειώνεται, την πρόθεση της νέας ηγεσίας να αξιοποιήσει πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της παράταξης, ικανά να μπολιάσουν το ΠαΣοΚ με νέες, φρέσκες ιδέες.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δουδωνής

Ο κ. Δουδωνής γεννήθηκε το 1990. Τελείωσε με άριστα τη Νομική Σχολή Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MJur, MPhil) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του (DPhil) στο Συνταγματικό Δίκαιο. Από το 2018 διδάσκει Ευρωπαϊκό και Συνταγματικό Δίκαιο ως λέκτορας στο Κολέγιο Oriel του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Διδάσκει επίσης Συνταγματικό, Κοινοβουλευτικό Δίκαιο και Δίκαιο Πολιτικών Κομμάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εχει δημοσιεύσει άρθρα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το πολίτευμα της συνύπαρξης: για την αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία». Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2015, με εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο. Εχει διατελέσει υπεύθυνος των PES Activists Athens, των ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καθώς και μέλος του FEPS Young Academic Network.

Σχετικά Άρθρα